O asociatie umanitara din Germania a trimis ajutoare in valoare de 27.000 de euro, pentru familiile din Valea Jiului si judetul Vrancea, care au avut de suferit in urma inundatiilor.

Bunurile au fost distribuite in parte, un transport cu imbracaminte, incaltaminte, materiale medicale si saltele urmand sa fie trimis in aceste zile in Vrancea, cu voluntarii Serviciului pentru Situatii de Urgenta din Petrila.

"Colaboram foarte bine cu colegii din Petrila, care se vor deplasa in aceasta saptamana in Vrancea, sa distribuie personal aceste ajutoare, pentru ca am vazut ce s-a intamplat prin alte parti, unde primarii au dat ajutoarele si de aceea se va merge din casa in casa", a declarat Paul Gabor, vicepresedintele filialei din Romania a asociatiei care a donat bunurile.

Ajutoarele au fost trimise de Asociatia de caritate "Ajutor pentru oameni" din Ortenau, Germania, care a deschis o filiala si la Aninoasa. Paul Gabor a mai declarat ca o parte dintre bunurile donate au fost date asociatiei persoanelor cu handicap neuro-motor din Petrosani si centrului pentru copiii cu dizabilitati "Hansel si Gretel", din aceeasi localitate.

Important de precizat e faptul ca toate lucrurile donate sunt de foarte buna calitate, avand si certificate de insotire in acest sens si vor fi de un real folos celor care si-au pierdut agoniseala in timpul inundatiilor.

Cum traim in Romania, tara a tuturor nesimtirilor, nemtii au avut de lucru cu vamesii de la noi, care au luat la puricat intreg transportul, desi toate documentele aratau ca e vorba de un transport umanitar, iar hainele si imbracamintea aveau inclusiv certificate fito-sanitare.

Intransigentii vamesi romani au cerut chiar ca TIR-urile cu ajutoare sa fie descarcate, ca sa vada cu ochii lor despre ce e vorba, insa, pana la urma, donatiile cu pricina au trecut cu bine granita, spre cei care chiar aveau nevoie de ajutor.