Peste 100 de comercianti au protestat, ieri dimineata, timp de trei ore in centrul municipiului Arad impotriva intentiei primarului Gheorghe Falca de a demola Piata "Mihai Viteazul". Mitingul de protest a avut loc exact in data in care au debutat "Zilele orasului".

Participantii la protest au purtat pancarte pe care scriau mesaje: "Jos Falca!", "Vrem sa muncim", "Nu mutati piata", "Nu demolati piata", precum si banderole portocalii, culoarea folosita de Alianta "D.A." in campania electorala. "Nu se poate sa ne demoleze pentru ca asa vrea el. Noi am investit, ne-am acoperit spatiile.

Acum ce facem, ramanem fara locuri de munca?", a strigat una dintre protestatare. Majoritatea au scandat lozinci si au fluierat in tot intervalul anuntat pentru miting. Multi au strigat "Demolatorul!", referindu-se la primarul Gheorghe Falca.

Printr-o scrisoare deschisa, agentii economici i-au solicitat edilului sa opreasca punerea in aplicare a Planului Urbanistic de Detaliu "Piata Mihai Viteazul" care, in opinia lor, este un plan de demolare a pietei.

Aflat la Bucuresti, primarul Falca, a declarat ca nu va mai discuta cu comerciantii din Piata "Mihai Viteazul", dupa ce acestia i-au trimis epistola in care si-au prezentat nemultumirile fata de intentia municipalitatii. "Sunt surprins de aceasta scrisoare pentru ca am avut doua runde de negocieri cu reprezentantii celor care comercializeaza produse de bazar.

Aceasta scrisoare a fost trimisa de cei care stau in chirie in bazar. Din aceasta scrisoare, constat ca dansii nu mai vor sa negocieze cu Primaria astfel, eu o sa le respect doleantele. Nu vrem sa dam cu piciorul la o investitie de 16.000 de euro", a declarat edilul.

In opinia sa, negocierile ar fi trebuit sa conduca la identificarea unui alt spatiu unde pietarii ar putea activa, insa propunerile acestora au fost nerealiste. "Au propus Piata "Avram Iancu". Nu putem accepta asemenea propuneri", a explicat primarul.

In locul Pietei "Mihai Viteazul", Primaria intentioneaza sa construiasca, prin intermediul unui investitor, un complex comercial gigant, cu parcari subterane pe doua nivele.

Falca a adaugat ca actiunile de protest ale comerciantilor sunt sustinute de reprezentantii PSD, deoarece construirea noului obiectiv este considerat de acestia ca fiind o concurenta serioasa la magazinul "Ziridava", situat in zona centrala a municipiului si condus de presedintele organizatiei municipale a social-democratilor, Ionel Dat.

Cu toate acestea, primarul nu s-a referit la partea sociala a problemei, adica la micii comercianti care isi vad in pericol atat locurile de munca, cat si sursele de venit pentru familiile lor.