Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Timis a ramas, de ieri, fara director, Vasile Radulescu fiind inlaturat din functie din ordinul inspectorului-sef al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Surse din Prefectura, care au primit neoficial decizia, au mentionat ca aceasta este masura cea mai drastica ce putea fi luata impotriva unui functionar public, mai ales ca motivatia ANPC a fost ca Radulescu a incalcat grav statutul functionarilor publici.

Sanctiunea disciplinara a fost aplicata pentru "incalcarea cu vinovatie a indatoririlor si a normelor de conduita profesionala si tine cont de gravitatea abaterilor si comportamentul general al functionarului public".

Vasile Radulescu a fost numit director al OJPC in perioada cat la guvernare se afla PSD, iar actualul prefect al judetului, liberalul Ovidiu Draganescu, nu l-a agreat la conducere si i-a scos mereu in evidenta "cutumele", sperand ca isi va da singur demisia. Inspectorul a ales, insa, sa intre intr-un concediu prelungit, motivand ca ar avea probleme de sanatate.

Acum doua luni, Corpul de Control al Prefecturii a efectuat mai multe verificari la institutia condusa de Radulescu, iar rezultatul a fost trimis apoi la ANPC, care a trimis o alta echipa de control si l-a chemat pe director in fata Comisiei de Disciplina. Si acolo a fost asteptat mai bine de doua luni, el motivand mereu ca este bolnav sau ca nu a ajuns invitatia la el.

Pe perioada cat Radulescu a fost director, in cadrul institutiei au izbucnit mai multe scandaluri. Unul dintre acestea este cel dintre seful OJPC si inspectorul adjunct al institutiei, Ioan Brumar, care a refuzat sa se supuna ordinelor venite "de sus".

Acesta din urma a declarat ca ar fi primit dispozitie de la seful sau sa colecteze 5.000 de euro lunar pentru PSD, dar a refuzat si a fost concediat.

Brumar a dat in judecata ANPC si a primit castig de cauza. Cand a revenit la birou, pentru a-si relua functia, a avut, insa, surpriza sa fie luat pe sus si dat afara de bodyguarzii sefului institutiei, interzicandu-i-se accesul in sediu.

De asemenea, Radulescu a fost contestat si de o parte din subalternii sai, care au semnat o petitie adresata prefectului si directorului ANPC in care oamenii precizau ca refuza sa mai lucreze sub conducerea actualului director si sa-i mai asculte ordinele.

Functia din fruntea OJPC ar urma sa revina Partidului Democrat, singurul nume vehiculat fiind al consilierului Lelica Crisan.