Primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a recunoscut implicarea fiului sau in scandalul creat de hotararea Primariei de a permite reprezentantilor Bisericii Baptiste sa ridice un centru de rugaciune pe un teren dintr-un parc. Arhitectul George Ciuhandu este unul din actionarii societatii care a facut planul urbanistic al zonei, act pentru care firma sa a primit cateva mii de euro.

"Ma simt cu constiinta impacata. Eu nu am luat nici un ban de la nimeni", a raspuns primarul suspiciunilor ziaristilor. "I-am sugerat fiului meu sa lucreze cat mai putin in Timisoara pentru a nu exista discutii de acest gen", a adaugat edilul.

Ciuhandu a mai spus ca decizia de a schimba un teren din proprietatea municipalitatii care nu putea fi utilizat din cauza pozitiei sale cu o suprafata pe care il avea Biserica Baptista "Maranata" este perfect legala si a fost facuta pentru a ajuta si acest cult, asa cum s-a facut si cu altele.

Incepand de saptamana trecuta, asociatiile de locatari din cele doua cartiere care impart parcul unde se va construi centrul crestin si o parcare au depus petitii la Primaria, prin care cer suspendarea lucrarilor. Ei sustin ca nu a fost organizata o dezbatere publica pentru a afla despre acest proiect de "ciuntire" a parcului si solicita organizarea unei asemenea intalniri.

In schimb, primarul a afirmat ca dezbaterea a avut loc cu mult timp inainte de a se impune prin lege ca trebuie sa se organizeze asa ceva, iar discutiile de atunci se refereau la planul urbanistic general al zonei. "Nu e vina mea ca oamenii nu s-au interesat de ce scrie in acel PUG", a completat edilul.