Criza fara precedent in filiala prahoveana a Partidului National Liberal. Din organizatie au disparut 8 consilieri judeteni, presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, un primar, un consilier municipal si doi directori ai societatilor aflate in subordinea forului judetean si un primar.

Acestia si-au inaintat in bloc demisiile, in cursul zilei de ieri, declarindu-se nemultumiti de politica pro PSD dusa de unii dintre capii liberali prahoveni. Atmosfera incinsa de la liberali a dat ieri treptat in clocot, cind liderii prahoveni le-au cerut demisia din administratie tuturor celor care au parasit partidul prin demisie.

In mare majoritate, demisionarii si-au motivat gestul prin aceea ca la nivelul PNL Prahova s-au petrecut in ultima perioada numeroase incalcari ale statutului si ca nu de putine ori, anumiti membri marcanti ai PNL au alunecat in comportamentul lor catre social-democrati.

"In primul rind gestul nostru este un protest la adresa multor incalcari ale statutului care s-au petrecut in PNL Prahova, dar si din cauza ca in interiorul partidului nu se mai putea lupta, asa cum ne-am fi dorit, impotriva PSD", ne-a declarat consilierul judetean Cristian Finichiu, vorbind in numele colegilor sai.

De partea cealalta, Dan Cornea, directorul Parcului Industrial Plopeni sustine: "PNL s-a dovedit a fi un partid inchis, in care nu se doreste competitia. Este un club de seniori intangibili, care functioneaza ca un soi de societate comerciala; de aceea am optat pentru demisie."

Schimb dur de replici

In ce priveste posibilitatile de inregimentare intr-o alta formatiune politica, cei mai multi dintre demisionarii din PNL Prahova au evitat sa spuna clar daca vor adera la un alt partid.

Deocamdata sint independenti, dar printre posibilitatile pe care le-am putea intrevedea se regasesc intrarea in PD, cu cele mai multe sanse, in PSD sau in PC sau chiar in PRM, un partid mai mic, care prin venirea fostilor liberali ar deveni destul de puternic. Presedintele Florin Anghel si vicepresedintele, Radu Ionescu au evitat elegant sa dea declaratii in ce priveste demisiile lor din PNL.

La acuzatiile lansate la adresa conducerii partidului, Nicolae Alexandri, secretarul PNL Prahova a replicat ca: "Demisionarii au plecat pentru ca n-au reusit sa puna mina pe conducerea partidului, chiar si dupa ce au contestat la Bucuresti rezultatul alegerilor interne. Sigur ca pentru orice partid este o pierdere sa plece niste oameni cu anumite functii de conducere, dar in acelasi timp cei care au plecat nu erau niste oameni foarte valorosi pentru partid.

Am inteles ca Florin Anghel ar fi delcarat ca l-am presat politic sa ia anumite decizii in administratie. Intre noi si el nu a existat insa nici un fel de comunicare si a facut ce si cu cine a vrut". In legatura cu posibilitatea ca unii dintre demisionarii din PNL Prahova sa treaca la PSD, primarul Ploiestiului, Emil Calota a declarat sec: "Astept intii sa vad citeva adeziuni la partid si apoi voi face comentarii".