Directorul filialei din judetul Timis a Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), consilierul judetean Ionel Patrichi, a anuntat ca va da in judecata Directia Apelor Banat. Nu din postura sa de director, ci din cea de "sinistrat", dupa cum s-a intitulat singur.

Aceasta, pentru ca, la ploile de saptamana trecuta, casa pe care o detine in orasul timisean Buzias impreuna cu mama sa a fost inundata pentru a treia oara in acest an.

Patrichi a acuzat Directia Apelor de gestionare defectuoasa a celor doua baraje care ar trebui sa impiedice apele sa ajunga pe strazile din Buzias. "In noaptea cand am fost inundati am fost la cele doua baraje si nu era nimeni acolo, incalcand deci regulamentul. La unul din stavilare lipsesc suruburile, asa ca este mereu deschis. Cel de-al doilea este blocat.

Am dovezi, am facut poze", a mai spus directorul SNIF. El a adaugat ca a fost imputernicit de vecinii sai sa-i reprezinte in fata autoritatilor competente.

Profitand si de pozitia sa de consilier judetean, Patrichi a mai declarat ca s-a certat, telefonic, cu cei de la Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, pentru ca nu au venit sa acorde ajutor.

Consilierul liberal a discutat si cu actualul si cu fostul director de la Directia Apelor. Daca primul, Mihnea Stanca, a reclamat ca este sef de prea putin timp, cel de-al doilea, consilierul judetean PSD Titu Bojin i-ar fi spus prieteneste lui Patrichi sa nu dea in judecata institutia pe care a condus-o pe motiv ca acum sunt colegi in Consiliul Judetean.

Pagubele evaluate pana acum de directorul SNIF se ridica la 2,5 miliarde lei.