Festivalul Mamaia s-a incheiat, consilierii judeteni au decis cine este vrednic sa plece acasa la volanul Skodei Octavia, in vreme ce invinsii se intreaba de ce nu au fost ei alesii.

Chiar daca existau zvonuri cum ca Andra este favorita pentru castigarea marelui premiu pus in joc, acest rumor s-a detronat deoarece castigatorul a fost Ionut Ungureanu si trupa Provincialii, castigatori ai premiului I la Interpretare.

Anul acesta, unii spectatori au avut surpriza sa descopere ca stau langa Emil Boc, presedintele Partidului Democrat, sau langa Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Democrat.

Dar cei mai incantati trebuie sa fi fost cei care au stat in preajma presedintelui Traian Basescu, care a fost prezent si in seara Slagarelelor, dar si in ultima seara de festival, cea a Galei Laureatilor Mamaia, flancat de sotia Maria si fiica Ioana, dar si de ofiteri ai Serviciului de Paza si Protectie, pe a caror ecusoane era trecut „organizator”, sa nu bata la ochi.

Presedintele a fost un participant activ prin aplauze dupa fiecare melodie cantata, dar credem ca mai incantat a fost de faptul ca ginerele sau Bodo a luat Premiul acordat din partea presei. In seara slagarelor, agitatie mare in spatele scenei. Cantaretii, unii mai emotionati si nelinistiti, altii nervosi si irascibili, cu totii sperand la cel putin un loc pe podium.

Corina, prezenta pe scena festivalului cu melodia „Imi place la tine tot”, era foarte convinsa ca va castiga ceva, „normal ca am sanse, altfel nu participam”, a declarat aceasta pentru „Replica”.

Nu era speriata nici de faptul ca concura totusi impotriva unor nume cu greutate in show-bizz-ul romanesc, cum ar fi Directia 5, (care au participat cu „Si ce daca”) sau Proconsul (melodia „Altceva”).

Nu la fel de increzatoare era Alexandra Ungureanu (melodia „Plang noptile”), care ne-a declarat ca nu crede sa obtina vreun premiu, dar spera ca melodia sa devina hit in aceasta toamna.

Mihai Traistariu era increzator ca schimbarea de look si de stil muzical ii va asigura aprecierea publicului, nu de alta dar „am cantat toate balariile acelea de la Valahia, pentru ca prindeau la public, dar acum fac ce imi place”, lucru care pana la urma s-a adeverit si in seara Galei a reusit performanta ca dupa sase ani sa castige premiul intai la sectiunea Slagare cu melodia „Cat de frumoasa esti”).

Basescu a venit la Mamaia sa-si sustina ginerele

Andra, chiar daca nu a castigat premiul cel mare, ca participanta atat la sectiunea Creatie, cat si la Salgare a reusit performanta sa castige doua premii la ambele sectiuni, (locul I la Creatie si premiul III la Slagare). Inainte de a performa pe scena pentru Slagare dansa, alerga si aparent parea sa nu aiba nici o grija.

„Dupa ce cobori de pe scena iti dai seama ca nu ai de ce sa-ti faci griji, ca te-ai framantat degeaba”, a declarat zambitoare Andra.

Dealtfel Nico, care a participat la sectiunea Slagare cu melodia „Asa cum vrei” care a venit insotita de sotul ei a fost apreciata pentru talentul ei de catre presedintele juriului, Madalin Voicu, care a rasplatit-o oferindu-i premiul de 1000 de euro pe care acesta il ofera in fiecare an.

Prin public s-au putut auzi intrebari de genul „De ce nu e Cream aici?”, „De ce nu au venit si Morandi?”, organizatorii mentionand retragerea din concurs, pe ultima suta de metri, adica cu o zi inainte de seara slagarelor a Claudiei de la Cream.

Mircea Geoana a fredonat Proconsul, iar Emil Boc oscila intre a alege Nico si Nicola

Politicienii in schimb au fost mai mult decat multumiti de performanta artistilor de pe scena. Presedintele Traian Basescu desi a fost destul de rezervat in manifestari, fata de alte ocazii, de data aceasta limitandu-se la un zambet permanent si cateva aplauze, a votat cu Proconsul, manifestandu-si suportul pentru ginerele sau, Bodo, solistul trupei Proconsul.

Unul dintre veteranii participanti si castigatori ai premiului II al festivalului a fost Marcel Pavel, care, dupa ce i-a fost acordat, culmea tot premiul II la Creatie, a declarat catre Traian Basescu „I love mister president“, moment in care presedintele insusi l-a salutat printr-un gest cu mainile, ridicandu-se de pe scaun.

Un alt premiu acordat in premiera pentru acest festival, a fost premiul Teo Peter, oferit pentru o trupa tanara debutanta premiu acordat trupei Trrafic, participanta la sectiunea Creatie. Tot in seara Slagarelor, a fost prezent si Mircea Geoana, care a venit insotit de cei doi copii ai sai, si chiar a fredonat melodiile Proconsul.

Mai mult, acesta a sustinut ca nu s-a decis inca spre cine se va indrepta votul sau, spre Proconsul sau Nico. Si Emil Boc, presedintele PD a avut de luat o decizie grea, mai ales ca a trebuit sa tina cont si de parerea fetitei sale, care intrebata initial pe cine prefera, a rostit raspicat: Delia.

In fata camerelor de luat vederi si a microfoanelor s-a intimidat insa si privind speriata a inganat ca „am uitat”. Cu toate acestea, Emil Boc, care si-a tinut fetita in brate pe parcursul spectacolului, a declarata ca „am de ales dintre Mihai Traistariu, preferatul sotiei, Delia, preferata fetitei si Nico sau Nicola, preferatele mele. Si sa nu o uitam pe Andra, care este din partea Clujului”.