Am fi vrut cu totii, ca la primul meci al Olimpiei pe teren propriu in acest sezon, sa avem parte de o victorie. N-a fost sa fie asa, pentru ca Olimpia a fost invinsa pe propriul teren de catre CFR Timisoara. Mai mult, infringerea a venit pe fondul unui joc foarte slab practicat de fotbalistii satmareni iar acest fapt ne pune pe ginduri.

Dar nu numai pe noi ci si pe antrenorii Olimpiei care vad un campionat foarte greu pentru formatia satmareana.

Revenind la jocul de simbata, sa spunem ca jucatorii Olimpiei s-au apropiat foarte greu de poarta adversa. Ei nu au periclitat decit o singura data poarta oaspetilor si pe tot parcursul celor 90 de minute satmarenii au expediat un singur sut pe spatiul portii. Ai nostri au evoluat ca un mecanism dezarticulat, fara nici un fel de gindire tactica cu foarte multe greseli la constructie.

In plus, ei au parut obositi inca din start, oaspetii fiind mereu primii la minge cistigind astfel majoritatea duelurilor.

Cu siguranta, satmarenii au scuza unui sezon precompetitional foarte agitat in care unii jucatori s-au pregatit cu intermitenta sau deloc. Asa este, nu putem spune altfel. Dar asta nu scuza jocul foarte slab al unora. Ne asteptam ca macar jucatorii mai experimentati, i-am numi aici pe Rus, Batin, Dragomir, Raileanu, sa iasa in evidenta si sa-i traga pe cei tineri dupa ei.

N-a fost deloc asa, "batrinii" au gresit mult, cu precadere Marcel Rus si Batin - cei mai slabi jucatori de pe teren. In plus, Batin mai are pe constiinta si golul primit de Olimpia.

Aceasta infringere nu trebuie sa duca la taiere de capete si nici la critici absurde, duse la extrem. N-ar folosi la nimic. Cel putin nu acum. N-am face decit sa dam apa la moara celor care au vrut moartea Olimpiei. dar un semnal de alarma trebuie tras.

In contextul celor scrise mai sus, ne este greu sa prezentam filmul meciului. Fazele cu adevarat interesante au fost extrem de putine. Totusi, vom puncta ceea ce ni s-a parut mai interesant.

Minutul 30: centrare Dragomir de pe stinga si Petcut trimite, de la 7 metri, in transversala.

Minutul 56: Dochita scapa singur in careu dar sutul lui, de la 10 metri, trece mult peste poarta.

Minutul 59; lovitura de cap a lui M.Rus, de la 10 metri, a fost retinuta fara probleme de Robotin. A fost singurul sut al Olimpiei pe spatiul portii.

Minutul 64: pe contraatac, B.Straut suteaza de la 10 metri dar Gabor retine pe linia portii.

Minutul 77, 0-1: la o centrare de pe dreapta, Batin isi fereste capul, dar balonul ii sterge fruntea si sare la Nicolin. Timisoreanul nu sta pe ginduri, ii paseaza lui B. Straut care se desprinde lejer de marcajul aceluiasi Batin si inscrie din careu cu un sut plasat la coltul lung.

Minutul 90 +3: meciul se incheie cu timisorenii in atac.

Olimpia: Gabor - Raileanu, Oros, Cuciula, Batin - Bud, Deliu (65 Filip), Dragomir, M.Rus - Petcut (73 Nae), Mihovici

CFR: Robotin - Rotaru, Aldana, Miculescu, Latovlevici - C.Straut (46 Turcu), Nicolin, Gheju (85 Mihaita), Costadina Popovici (46 Dochita), B.Straut.

A arbitrat corect Dan Monea ajutat de Iuliu Szekely (Cluj) si Florin Hanca (Ocna Mures).