Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, dr. Gavril Ardelean, prorectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad, directorul filialei de Satu Mare a anuntat ca, incepind din acest an universitatii i s-a acordat dreptul de institutie organizatoare de doctorat.

In acest an, Universitatea "Goldis" aniverseaza 15 ani de la infiintarea sa, fiind printre primele universitati particulare din Romania si singura institutie particulara cu facultate de medicina si farmacie. Pe baza Legii 240/2002 a fost acreditata de catre Parlamentul Romaniei.

Pe baza legii sus mentionate, Ministerul Educatiei si Cercetarii a monitorizat toate universitatile acreditate sub aspectul dezvoltarii bazei material-didactice (minim 30% din venituri trebuie utilizat pentru investitii) si a calitatii invatamintului.

In urma unei evaluari efectuate in luna iulie 2005, rezultatele fiind pozitive din toate punctele de vedere, Universitatea "Goldis" a fost inclusa in reteaua Invatamintului Superior Public, ceea ce ii confera dreptul de a primi la examenele de licenta si pe absolventii altor facultati din tara, precum si de a scolariza studenti straini.

Diplomele de la "Goldis" vor avea valabilitate internationala

In urma aprobarii in sedinta Consiliului National pentru Acordare a Titlului si Diplomelor Universitare din 28.08.2005, prin Ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii nr. 4811/17.08.2005, Universitatii de Vest "Vasile Goldis" i s-a conferit onorata calitate de institutie organizatoare de doctorat.

Astfel incepind din anul universitar 2005-2006, la aceasta universitate invatamintul se va desfasura in urmatoarea structura: facultati cu durata de 3 ani, cursuri masterale cu durata de 2 ani si cursuri doctorale cu durata de 3 ani. Dupa atestarea internationala Universitatea "Goldis" va putea organiza si doctorate in cotutela cu prestigioase universitati din lume.

Selectarea candidatilor pentru anul I de facultate s-a prelungit

Pentru anul universitar 2005-2006, obtinindu-se o suplimentare de locuri, selectarea candidatilor pentru anii I de facultate s-a prelungit pina in 23 septembrie, iar la cursurile de masterat pe toata luna septembrie, aceasta fiind totodata si ultimul an cind se mai organizeaza masterate cu durata de un an.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2005-2006 la Universitatea "Goldis", filiala Satu Mare va avea loc simbata, 1 octombrie, in sala Filarmonicii Dinu Lipatti.