Fostul vicepremier Gheorghe Seculici (PD) nu exclude varianta ca la baza remanierii sale din Guvern sa fi contribuit si colegi de partid de la nivel central. Seculici, care este si presedintele PD Arad, a spus ca nu detine, insa, nici o proba pentru a-si sustine afirmatiile.

Potrivit liderului democrat, inca de la numirea in functia din Guvern a fost tinta unor atacuri in presa locala si centrala care i-au "discreditat credibilitatea si au fost folosite de colegii de partid sau de cei din alte formatiuni politice".

Seculici se considera victima presei

"Atacurile pe care le-am primit au plecat de la reprezentantii organizatiilor din Arad ale unor partide. Sunt doua formatiuni politice pe care prefer sa nu le nominalizez. E posibil ca aceste atacuri sa fi fost folosite si de colegii mei de partid de la nivel central pentru a ma discredita. A fost foarte greu sa fac fata activitatii din Guvern si sa lupt cu presa.

De aceea, am solicitat organelor de ancheta sa cerceteze toate acuzatiile care mi s-au adus. Au fost promovate tot de feluri de atacuri la adresa mea, care ulterior s-au dovedit a fi nefondate. Probabil, de cate ori voi incerca sa promovez o idee sau un proiect va fi foarte greu, pentru ca s-a reusit discreditarea imaginii mele politice inclusiv a credibilitatii", a declarat Gheorghe Seculici.

Intrebat de ziaristi daca la originea atacurilor din presa au stat si cei din PNL, ex-vicepremierul a spus doar: "No comment". El a adaugat ca nu ii pare rau ca s-a facut remanierea, chiar daca aceasta l-a cuprins si pe el. Totusi a mentionat ca regreta modul in care a fost schimbat.

Liderul PD Arad a mai afirmat ca a aflat despre schimbarea sa din functie din ziarele publicate pe Internet ca aceasta masura a fost luata in perioada in care el se afla in concediu.

"Consider ca remanierea mea a fost o decizie politica pentru ca in cadrul sedintei de analiza a Biroului Permanent National al PD, presedintele partidului, Emil Boc, nu mi-a reprosat nimic legat de activitatea mea, doar o lipsa de fermitate fata de relatia cu premierul Tariceanu", a mai spus fostul ministru de stat.

De altfel, Gheorghe Seculici sustine ca a simtit ca premierul Calin Popescu-Tariceanu nu l-a dorit in Guvern. "Am plecat de la bun inceput cu un handicap, pentru ca nu am fost ales in conducerea centrala a Aliantei "D.A.". Nu eram nici macar membru in Biroul Permanent National al PD pentru ca nu am candidat.

Pana la numirea mea in Guvern, cu premierul Tariceanu m-am vazut o singura data in campania electorala. Am simtit ca seful Guvernului nu ma vrea in echipa guvernamentala si acest lucru se si vede din modul in care am fost remaniat", a adaugat liderul democrat.

Totodata, Seculici a mentionat ca in perioada petrecuta la Guvern nu a avut stabilite atributiile pentru functia in care a fost numit. "Aveam noua ministere in subordine, iar planul meu de activitate nici macar nu era creionat. Am fost obligat sa mi-l conturez singur, dar nici la plecarea mea din Guvern acesta nu a fost aprobat de premier", a mai spus acesta.

Democratul a mai mentionat ca isi va desfasura activitatea in continuare la nivelul organizatiei judetene a PD Arad, unde va candida pentru un nou mandat de presedinte.