Membrii PRM Timisoara s-au adunat, sambata, pentru a-si alege un nou presedinte si un nou Consiliu de Conducere. Singurul candidat pentru postul de lider a fost presedintele interimar al organizatiei municipale, consilierul judetean Ionut Nasleu, care a preluat functia acum sase luni, dupa decapitarea vechii conduceri.

Acesta a si castigat fotoliul din fruntea organizatiei cu unanimitate de voturi. Sedinta de alegeri a fost condusa de deputatul Mircea Purceld, presedintele filialei timisene a PRM, alaturi de el aflandu-se senatorul Valentin Dinescu.

Parlementarul s-a declarat incantat de modul de organizare al sedintei, de la care nu au lipsit baloanele, cantecele nationaliste ori sandwich-urile facute chiar de mainile peremiste. Cel mai mare castig a fost insa, pentru deputat, faptul ca echipa de conducere, formata din 33 de persoane, a fost innoita in proportie de 70 la suta si intinerita cu 33 la suta.

Atacuri nenominalizate

"Trebuie sa refacem ce s-a stricat in ultimii doi ani, trebuie sa revenim la o stare de normalitate", a spus Purceld, fara a-l nominaliza pe Ludovic Mardari, unul din cei activi parlamentari din mandatul trecut, care a fost si presedinte al organizatiei municipale pana la mijlocul lunii aprilie a acestui an.

"Acum doi ani am fost jignit in mod direct, mi s-a spus sa nu ma mai bag in activitatile de la municipiu pentru ca i se stirbea autoritatea, asa ca am facut un pas lateral. Poate trebuia intervenit atunci, dar oricum cred ca am facut un lucru bun", a afirmat Mardari despre scandalul iscat in PRM acum jumatate de an.

Atunci, Biroul Executiv al organizatiei judetene a partidului a hotarat demiterea conducerii biroului municipal pe motiv ca are rezultate slabe, ca a fost condusa defectuos si ca nu a reusit organizarea de alegeri in organizatiile de cartier.

"Demiterea mea s-a facut dupa metode staliniste caracteristice anilor 1950 si are la baza motive fabricate de unii si de altii care au vazut in mine un candidat periculos la functia de presedinte al organizatiei judetene si m-au inlaturat", a mai spus Ludovic Mardari, care intre timp a fost exclus din partid.

Militarie si full-contact

Noul lider al PRM Timisoara, Ionut Nasleu, este cunoscut mai mult amatorilor de full-contact, el fiind cel care l-a impresariat pe Florin Ilie, devenit ulterior campion al Romaniei la acest sport.

Intr-un conflict pe care l-a avut cu consilierul judetean Alin Popoviciu (PD), pe seama unui loc in consiliul director al echipei locale de fotbal "Poli", acesta din urma s-a aratat indignat ca "un impresar de batausi" crede ca are legatura cu sportul si ar putea castiga locul ravnit la echipa timisoreana.

Revoltat ca s-a autopropus pentru functia de la "Poli", Popoviciu l-a acuzat pe Nasleu ca are probleme de personalitate, ca e avid dupa functii si ca este un veritabil "Gigi Becali". Consilierul democrat a fost ales, spre furia organizatorului de meciuri cu pumni si picioare, Nasleu, care il ataca ori de cate ori prinde ocazia.

Echipa lui Nasleu de la PRM Timisoara este formata tot din persoane obisnuite cu regimul cazon. Trebuie mentionate, in primul rand, titulaturile functiilor: presedinte, respectiv secretar pentru probleme de propaganda, pe probleme organizatorice, ori pe probleme de evidenta si cadre.

Astfel, din cei sase membri propusi de noul lider al organizatiei municipale pentru a-si forma echipa s-au ales persoane de varste inaintate, ce au activat fie ca ofiteri superiori in aviatie, fie au absolvit stiintele militare si de artilerie. "Am impresia ca s-a dat jos militaria din pod", a remarcat de la prezidiu senatorul Valentin Dinescu.

La randul sau, presedintele filialei PRM, Mircea Purceld, a sesizat "un birou extremist, din punct de vedere al varstei" si ca se schimba calitatea membrilor, avand loc si cei cu scoala. Deputatul s-a aratat neincrezator la alegerea singurei femei pe post de casier: "Ati ales o singura femeie si ii dati banii pe mana. Aveti grija", a spus parlamentarul.

Vise "frumoase" cu Primaria Timisoara

Desi proaspat ales, Ionut Nasleu nu prea a avut ce comenta in fata liderului la nivel judetean. Purceld a pus punctul pe "I" si in ceea ce priveste treburile de la municipiu. "Pot sa sper la un post de primar al municipiului Timisoara, pentru ca ceva mai rau decat face actualul primar nu se poate", a declarat raspicat Purceld, dar nu a facut referiri la administratie, ci la politica.

"Primarul Gheorghe Ciuhandu (care este si presedintele la nivel national al PPCD ‹ n.r.) s-a intrecut cu masura si a depasit cu mult decenta minima ce poate sa existe atunci cand a recomandat la Bruxelles sa nu primeasca in PPE Partidul Conservator si Partidul Democrat. Mai mult antinationalism nu am vazut la nimeni!", a adaugat presedintele filialei PRM.