Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Buse, s-a intalnit astazi, 5 septembrie a.c., cu o delegatie a GHCL Limited, condusa chiar de presedintele Sanjay Dalmia.

Dupa cum stiti, presedintele Consiliului Judetean a mai avut, la sfarsitul lunii august, o intalnire cu dl Paukaj K. Rajani, reprezentant al grupului de firme amintit, prilej cu care acesta din urma a primit informatii despre situatia platformei chimice valcene.

La intalnirea de astazi, presedintele Sanjay Dalmia l-a asigurat pe presedintele CJ Valcea ca GHCL Limited este un investitor serios, care intentioneaza sa cumpere SC Uzinele Sodice Govora SA si sa investeasca in retehnologizarea societatii pentru a o transforma intr-una profitabila, care sa se impuna ca lider pe piata europeana a producatorilor de soda.

De asemenea, grupul indian de firme vrea sa stabileasca relatii comerciale pe termen lung cu CET Govora, sa devina actionar la CET si sa investeasca in retehnologizarea acestuia.

Presedintele Consiliului Judetean considera ca materializarea intentiilor investitorului indian ar fi de bun augur pentru platforma chimica valceana si asteapta cu interes finalizarea negocierilor dintre AVAS si GHCL Limited si inaintarea scrisorii de intentie pentru colaborarea cu CET Govora.