Indemnul i l-a adresat viitorul ministru al culturii si presedinte al UNITER, Ion Caramitru. De atunci, Romania a mai avut un premier, Victor Ciorbea, care statea 16-18 ore la biroul din Palatul Victoria, dar care a sfarsit uimind o tara intreaga prin incompetenta si nonvaloarea manageriala de care a dat dovada.

Ciorbea se facea ca munceste pana la orele 2.00 – 3.00 dimineata, pentru ca atunci cand "seful sau", presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, se indrepta de la Cotroceni spre resedinta de vara de la Scrovistea, sa vada lumina in biroul premierului de la Palatul Victoria.

Cred, sincer, ca este mai important ce se va intampla in Cluj, in urmatorii ani, din punctul de vedere al investitiilor atrase si al modernizarii infrastructurii, decat daca, in cei patru ani de mandat, primarul Emil Boc ar sta mai mult decat la Cluj in avion, in Bucuresti sau in alte parti ale tarii.

Esential este pentru un primar, la fel ca pentru un manager, modul cum stie sa-si aleaga echipa de colaboratori. A sti sa-ti delegi responsabilitatile tine de un management competitiv, adaptat secolului XXI. Problema care ar trebui sa preocupe se refera nu la cat sta Boc in Cluj, ci la ce se intampla in acest oras pe perioada mandatului sau.

Sincer, nu cred ca pe clujeni ii intereseaza foarte mult nici cat sta Boc in avion sau la Bucuresti si nici cat sta aprinsa lumina in biroul sau de pe Calea Motilor nr. 1 Clujenii sunt mai interesati ca, in sfarsit, Clujul sa cunoasca o evolutie si o modernizare reala, veritabila.

Pana acum, schimbarile, ce-i drept, nu sunt de substanta, dar exista, totusi, o evolutie potentiala, care, in cele din urma, cu putin noroc si mai mult efort, va aseza Clujul acolo unde ii este locul.

S-au gandit ce s au gandit reprezentantii PSD din Consiliul Local Cluj-Napoca si ce si-au zis? Daca tot nu-i lasa strategul Dincu sa adopte o pozitie critica la adresa nazbatiilor si incoerentelor actualei Puteri, sa iasa din anonimat printr-o initiativa generata de triplul statut al lui Emil Boc, de primar, presedinte de partid la nivel national si lider al actualei Coalitii guvernamentale.

PSD-istii clujeni se pregatesc sa initieze o hotarare de consiliu, cam fara acoperire legala, prin care sa-i retina primarului o parte din banii care i s-ar cuveni ca salariu lunar, pentru timpul pe care acesta nu-l petrece in urbe.

Pana acum, este drept ca prezenta lui Boc la varful noii Puteri nu s-a resimtit si intr-un sprijin mai special pentru orasul de pe Somes. Mai mult, chiar daca Clujul are sansa unui reprezentant in sferele cele mai inalte ale puterii, nu a "beneficiat" decat de pierderi si "lovituri" repetate de la inceputul anului pana in prezent.

Cel mai important proiect ce viza direct Clujul - Autostrada Transilvania - a fost, din pacate, sistat, fara ca Boc, sau altcineva dintre clujenii cu influenta in cadrul noii guvernari, sa poata face ceva. Blocarea lucrarilor la Autostrada va atarna, in timp, extrem de greu si va influenta, fara indoiala, decisiv, analiza populara a prestatiei puterii portocalii in zona Clujului.

Si, totusi, nu mai suntem in anii ‘80, pentru a fi preocupati, la fel ca activistii de atunci, de "a da aspect muncii" in detrimentul eficientei, astfel ca initiativa privind sanctionarea timpului petrecut de primar in afara Clujului este complet irationala, atata timp cat consilierii locali nu au initiat inca actiuni de autosanctionare cu privire la prestatia si eficienta lor.