Senatori si deputati…

Isi leaga numele de o prietenie cu Nistor Badiceanu, fost senator PNTcd si presedinte al filialei bihorene a respectivului partid, care ii faciliteaza reintoarcerea in Romania dupa o absenta de 6 ani si il ajuta sa scape basma curata dintr-o gramada de dosare al caror protagonist era.

Tot Badiceanu il ajuta sa ajunga in anturajul Regelui Mihai, la vizita pe care acesta o efectueaza in Oradea anilor 1998. Exercitiu de putere si influenta, atat in mediile politice de la acea vreme, cat si pe langa mafia autohtona, care, in felul acesta, a fost pusa la colt.

Apropierea de sotii Badiceanu (Dumnezeu sa-i odihneasca!) il aduce in postura de salvator al fiului deputatului PNTcd, care o luase pe cai gresite prin tara vecina si foarte prietena a lui Vizer.

Beizadeaua deputatului Negrau se apucase de smecherii, insa „salvatorul" il urecheaza, il face pachet si-l depune la domiciliul parintilor disperati, care au ajuns astfel indatorati cui nu trebuia. In viata totul se plateste, nu-i asa, domnule Negrau? Noi va intelegem si credem ca poate la fel am fi procedat si noi in conditiile date.

Vedete de tot felul…

S-a apropiat de artisti cunoscuti, iar astfel i s-a deschis calea spre media locala, care avea sa-l declare om de afaceri si un afacerist. Lista este destul de lunga, dar s-a scurtat considerabil. Devine nasul de cununie al cuplului Marcel Puscas-Luminita Anghel, pe care a reusit performanta de a-l desparti, tot dupa metoda „dezbina si cucereste". Ajunge chiar sa traiasca o frumoasa poveste de dragoste cu Luminita, vorba cantecului „nasu’ si cu fina-sa".

De fapt, se pare ca in aceasta situatie se potriveste mai bine vorba de pe Dambovita „nasul e primul", daca este ne luam dupa anumite ziare de scandal. Relatia cu familia Puscas il aduce in contact cu Marcel Pavel si Sanda Ladosi, toti trei compunand imnul „Liberty".

Fiind receptiv la capitalul de imagine castigat de Puscas si Stefan Tache, realizeaza, intr-un tarziu, ca „asocierea" cu o vedeta autohtona i-ar aduce un plus de „culoare" si o bombardeaza cu flori pe cunoscuta vedeta TV Monica Dascalu – care, in acel moment, traia o poveste de dragoste cu un tanar din Targu Mures – si, cum femeia este veriga slaba intr-o relatie, reuseste sa dezbine si sa cucereasca.

O relatie cu final fericit, totusi, pentru Monica, care reuseste sa iasa din mrejele lui Vizer datorita parintilor ei, care nu vor sa-l accepte sub nici o forma pe Csibi Istvan de Bihor. Bravo lor.

Mergand mai departe pe acelasi sistem, „dezbina" relatia Irinei Nicolae (ex. ASIA) cu impresarul Florin Ionescu si o cucereste pe amorezata ploiesteanca. Aceasta era deja convinsa ca idealul ei muzical de pana mai ieri trebuie schimbat cu o familie, copii, eventual un job la vreo televiziune, lucruri mai usor de realizat alaturi de Vizer decat de un baterist.

Orice inceput are, insa, si un sfarsit, asa ca vom urmari „prestatiile" celor doi in viitor.

Din lumea sportului…

Candideaza la presedintia Uniunii Europene de Judo si, prin relatii de „buna vecinatate", reuseste sa-i convinga pe reprezentantii tarilor din fosta URSS sa i se alature in lupta de schimbare a „capitalistilor" care conduceau la acea vreme.

Si cum rusii nu sunt putini la numar, avand vreo 20 de voturi din 50 nu a fost foarte greu sa-si atinga, si de aceasta data, scopul.

Realizeaza ca daca reuseste promovarea cu FC Oradea va obtine, in Bihor, un capital de imagine fara precedent, asa ca face totul pentru a-si atinge scopul. Santajeaza, ameninta, cumpara arbitrii si jucatori adversi, se apropie de „mai-marii" fotbalului romanesc (Becalli, Cristi Borcea, Bela Kassay, Mitica Dragomir, Valentin Alexandru, Sandu Boc). Reuseste performanta de a promova echipa, constata ca in Divizia A nu mai tine cu potlogariile si se hotaraste sa vanda actiunile.

Dupa ce fratii Micula nu se lasa pacaliti, incearca sa-l convinga pe Ghilea, dar acesta nu avea puterea financiara sa cumpere. Este insa un iubitor al fotbalului si ii surade ideea de a avea Primaria aceste actiuni, astfel ca il convinge pe Filip ca echipa sa fie preluata de municipalitate. Lucru care, de altfel, nu e rau, dar nu in conditiile asumate de catre edilul-sef adjunct de atunci si consilierii sai, care sunt foarte aproape sa plateasca potlogaria facuta.

Astazi, fiind pe fuga si intr-un mare con de umbra, se zbate sa revina, prin doua proiecte. Primul dintre acestea este achizitionarea echipei din Sopron, Ungaria, cu care spera un parcurs national cat mai bun, in tara vecina, precum si o participare europeana de efect. Lucru mai putin realizabil, in conditiile lotului si a pregatirii manageriale slabe. Dar, sa nu anticipam.

Proiectul cel mai important, in care isi consuma cea mai multa energie, este acela de a deveni presedintele Federatiei Internationale de Judo. Automat, ar reusi sa devina si membru activ al Comitetului Olimpic International, for cu mare raspundere si putere in lume, din toate punctele de vedere.

Primul pas a fost facut, de fapt, in urma cu 5 ani, la Munchen, cand am vazut ca si la nivelul unui for mondial se fac compromisuri, aranjamente si murdarii. Ce s-a intamplat in sala de conferinte a hotelului Sheraton a fost o mare marsavie, pentru care cineva va trebui sa plateasca. Sa fim mai expliciti, atunci s-a hotarat sabotarea candidaturii Braziliei si Australiei la organizarea campionatului Mondial de Judo din 2005.

Oricare dintre cele doua tari erau mai indreptatite sa organizeze atat Campionatul cat si Congresul unde urma sa fie alesi presedintele, vicepresedintii, secretarul general si trezorierul Federatiei Europene de Judo.

Nu va puteti inchipui ce prezentare au avut brazilienii si cu delegatie s-au prezentat (in fruntea acesteia erau presedintele Comitetului Olimpic Brazilian si ministrul sportului din respectiva tara. Dar omul negru din Bihor si-a aratat influenta si a hotarat, cu prietenii rusi (20 voturi) si cu cei din tarile arabe (17 voturi), ca viitorul sa fie in mana lui.

Asa ca, au castigat cei care ne asteptam mai putin sa o faca, egiptenii, care au avut o delegatie formata dintr-un singur om, un colonel care batea campii in limba lui, in asa fel incat nu-l intelegea nimeni. Ridicolul s-a produs. Egiptul a castigat din primul tur de scrutin. Rusine! Brazilienii erau consternati. Toata munca lor, toata oferta lor, s-au naruit in urma unor aranjamente de culise, care provoaca greata. Pacat! Dar despre asta mai pe larg in numerele viitoare.

Istoria se repeta…

Marius Vizer a candidat si a castigat alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Judo tot dupa cunoscuta-i metoda „dezbina si cucereste", invrajbind vechi camarazi, in dauna lui Nicolae (tatal lui Marius Nicolae, fotbalist de „nationala", ex Dinamo Bucuresti), profesor de judo, cu merite deosebite in aceasta activitate.

Odata ce numele i-a fost legat de Federatia Romana de Judo, acest lucru i-a deschis portile spre Uniunea Europeana de Judo, iar astazi a ajuns sa lupte pentru obtinerea presedintiei Federatiei Internationale de Judo, concurand cu coreeanul Park.

Pe acesta, un om care candva l-a sustinut si propulsat, il acuza, intr-un interviu publicat in saptamanalul de sport „Fanatik", de frauda - adica se uita la paiul din ochiul vecinului si nu vede barna din propriul ochi. Tocmai el, pe care „afacerile" il tin departe de Romania.

Informatiile de ultima ora ne arata ca istoria alegerilor de la Munchen din 2000 se va repeta, respectiv arabii, rusii - fostele republici sovietice - si tarile din fosta Iugoslavie au dat procuri de reprezentare la vot unor apropiati ai lui Vizer. Asa ca, din start, acesta si-a asigurat circa 50 de voturi in fata contracandidatului Park. Dupa un calcul simplu, din 190 de federatii cu drept de vot, prezenta la urne fiind de maximum 140-150 de federatii nationale, o treime sunt deja de partea lui Vizer.

Marius Vizer este in vizorul PNA, fiind invinuit de coruptie. Pe langa faptul ca este cetatean austriac, omul de afaceri este si presedintele Uniunii Europene de Judo, sponsor si patron al mai multor cluburi sportive din tara noastra si din strainatate. De asemenea, afaceristul s-a mai facut cunoscut si datorita relatiilor sale cu o cantareata dintr-o trupa de succes si cu o vedeta TV.

Procurorii au ajuns la Vizer anchetand cazul consilierului de preaderare din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Ioan Lascau, judecat acum pentru coruptie. Ca si acesta, Marius Vizer este cercetat pentru ca ar fi pretins bani unei persoane in schimbul unor servicii economice.

Anchetatorii au descoperit ca Ioan Lascau nu a lucrat singur pentru a-i asigura afaceristului Mircea Nistreanu, prin traficarea influentei, decontarea preferentiala a unor lucrari efectuate de firma acestuia, in valoare de 185 de miliarde de lei.

Contra sumei de 18 miliarde de lei, alaturi de Ioan Lascau, Marius Vizer si-ar fi traficat influenta pe langa functionari din cadrul a doua ministere pentru a determina solutionarea „rezonabila" si „contra cost" a cererilor omului de afaceri Mircea Nistreanu.

Procurorii PNA au anuntat ca au inceput urmarirea penala impotriva lui Marius Ladislau Vizer, sub acuzatia de trafic de influenta, masura dispusa in lipsa acestuia. Influentul om de afaceri a fost dat in consemn la frontiera, in tot acest timp insa el neintrand in Romania pentru a putea fi, astfel, audiat de anchetatori.

Considerand importanta marturia lui, anchetatorii au emis un mandat de aducere pe numele lui Vizer, potrivit Biroului de presa al PNA. Din cauza faptului ca omul nu are domiciliul sau resedinta in Romania, procurorii au demarat procedurile de citare internationala in Austria, punerea in executare urmand sa fie facuta de autoritatile judiciare de la Viena.

O serie de personalitati din lumea sportului, printre care Gheorghe Hagi, Gica Popescu, Cristi Borcea si Giovani Becali sunt invitati ai interlopului de origine romana cu cetatenie austriaca si domiciliu maghiar! Este vorba, in principal, sa se incinga una mica (pokeras), doritorii cu minim 400.000 euro in buzunar fiind asteptati la Cairo.