Un tanar si-a denuntat la Politie fosta iubita si pe mama acesteia ca fac parte dintr-o retea de traficanti de droguri. Ionel Parfenie a trimis femeilor un colet care continea cateva sute de grame de cannabis verde si apoi a apelat numarul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Hunedoara, furnizand date referitoare la o tranzactie cu droguri de mari risc.

Politistii hunedoreni nu s-au lasat dusi de nas de tanarul razbunator si, la capatul unei actiuni care s-a desfasurat pe teritoriul mai multor judete, au reusit sa-l prinda pe anonimul care "plantase" drogurile in autogara din Alba Iulia.

Ionel Parfenie, in varsta de 35 de ani, din judetul Bacau, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri de risc si denuntare calomnioasa.

Telefoane anonime

Subcomisarul Traian Berbeceanu, seful Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Hunedoara, a declarat ca, incepand din data de 21 august, infractorul a efectuat mai multe apeluri anonime politiei hunedorene, pentru a denunta livrarea unui colet cu cinci kilograme de hasis si peste 1.000 de pastile de Ecstasy la o benzinarie din Petrosani.

In data de 21 august, o persoana care a refuzat sa-si dezvaluie identitatea pe motiv ca face parte din acelasi sistem, a efectuat doua apeluri telefonice la Politia municipiului Deva si unul la ofiterul de serviciul de la IPJ Hunedoara, pentru a denunta livrarea unui colet cu droguri. In prima faza a afirmat ca nu stie detalii ale operatiunii, insa a promis ca va reveni cu amanunte.

A revenit in zilele urmatoare si, la fiecare apel telefonic, a furnizat alte amanunte. In timpul discutiilor telefonice, acesta a spus ca incarcatura a plecat, in 23 august din Targu -Mures, a ajuns in Deva si urmeaza sa fie transportata in Petrosani de un taximetrist cu o Dacia 1300 de culoare alba.

Acesta a mai spus ca in coletul suspect se afla patru-cinci kilograme de hasis si 1.200 de pastile de Ecstasy si urmeaza sa fie livrat unei femei, M. M., intr-o benzinarie din Petrosani", a mai aafirmat subcomisarul Traian Berbeceanu.

Coletul a fost livrat

Politistii de la SCCOA Hunedoara au asteptat ca acel colet sa fie livrat si, dupa ce femeia a intrat in posesia lui, au cerut sa fie deschis. "Coletul a fost desigilat, iar in interior au fost gasite doua topuri de hartie de scris si o pereche de pantaloni barbatesti.

In interiorului unui crac al pantalonilor a fost decoperita cantitatea de aproximativ 230 de grame de cannabis verde, invelita intr-un ziar. Femeia a suferit un soc in momentul in care a vazut ce era in interiorul coletului.

Aceasta a afirmat ca a fost contactata de un necunoscut care stia ca urma sa mearga in localitatea de bastina, Comanesti (judetul Bacau) si a rugat-o sa duca un pachet preotului din satul Agas pe care ea il cunostea. Persoana care a telefonat i-a mai spus femeii ca nu poate sa mearga la Petrosani pentru a-i da pachetul, insa a platit un taximetrist sa o faca.

Varianta femeii a fost confirmata si de taximetristul care a livrat coletul. Acesta a declarat ca pachetul i-a fost dat noaptea de un barbat, pe care l-a intalnit in gara din Deva si care i-a platit suma de milion de lei pentru a livra pachetul la o benzinarie din Valea Jiului. Taximetristul a cooperat si l-a descris pe barbatul care i-a inmanat pachetul", adauga seful SCCOA Hunedoara.

Acesta sustine ca cannabisul a fost trimis pentru expertizare la Laboratorul de analize fizico-chimice din Cluj-Napoca, apoi drogurile au fost depuse la Camera de Corpuri Delicte a Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Cluj.

Amenintari la adresa politistilor

Subcomisarul Traian Berbeceanu sustine ca in timpul desfasurarii operatiunii de catre politisti, Ionel Parfenie suna intr-una la Politie, solicitand tot mai insistent sa fie arestat atat taximetristul cat si femeia pentru trafic de droguri: "Noi am incercat sa aflam cat mai multe date despre el.

Asa ca l-am anuntat ca am pierdut coletul si ca avem nevoie de ajutorul lui, pentru a-l gasi si intercepta. El ne spunea intr-una sa-i arestam pe cei doi. A venit din nou cu amanunte referitoare la faptul ca drogurile sunt preparate de fiica femeii, care este studenta la Facultatea de Medicina, la Targu Mures.

Infractorul a mai spus ca tanara detine un laborator unde prepara drogurile si ca mama ei stie despre asta si ar incepe sa vorbeasca daca ar fi arestata timp de cateva zile". A doua zi, Ionel Parfenie a dat din nou mai multe telefoane, acuzandu-l pe seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Hunedoara ca nu a realizat flagrantul si amenintandu-l ca-l va raporta superiorilor.

Intr-adevar, acesta a efectuat apeluri atat la Directia de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si la mai multe posturi de televiziune - la studiourile locale si centrale. Intre timp, atat femeia denuntata cat si fiica ei primeau mesaje de amenintare.

Politistii au detinut informatii ca infractorul folosea trei cartele SIM pentru a efectua apelurile anonime si pentru a trimite mesajele, asa ca au facut schema apelurilor, in baza careia l-au identificat pe autor.

"Am solicitat ajutorul colegilor din Bacau, care au efectuat perchezitii in trei locatii de unde au fost ridicate bunuri ce pot fi folosite ca probe. Apoi, in urma unor informatii infractorul a fost prins de politistii SCCOA Hunedoara in Alba Iulia.", a mai spus subcomisarul Berbeceanu.