Ciupe a spus ca a fost convins sa se razgandesca in cadrul Biroului Permanent de Conducere a PD Bistrita-Nasaud, intrunire amanata de mai multe ori si care a avut loc in cursul acestei saptamani.

Fostul director al Regiei de Drumuri si Poduri Cluj a declarat, ieri, ca argumentul hotarator in favoarea acestei decizii l-a constituit dorinta de a nu-i da aceasta satisfactie celui care l-a trimis dupa grat"i, procurorul Daniel Morar, colegii de partid sugerandu-i ca prin demisia sa se va intampla exact acest lucru.

"Organizatia m-a convins ca nu trebuie sa-i dau satisfactie nici lui Daniel Morar si nici altor cozi de topor, pe care nu vreau sa le nominalizez", a declarat Ciupe. Totusi, el recunoaste ca a ramas cu un gust amar dupa toata aceasta experienta, dar pune acest lucru pe seama politicului, un domeniu in care de multe ori lucrurile nu ies asa cum si-ar dori.

Ciupe a mai spus ca un cuvant greu in decizia luata de el l-a avut presedintele filialei, deputatul Ioan Oltean, cu care a avut o intalnire lamuritoare inainte detsedinta Biroului Permanent, in care si-a anuntat oficial disponibilitatea de a continua alaturi de PD.

In prezent, Liviu Ciupe este director al societatii de drumuri "Lucrari Drumuri si Poduri" SA Bistrita, firma al carei actionar este Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. El sustine ca si-ar fi pastrat functia chiar daca ar fi demisionat din partid, acest lucru fiindu-i garantat de catre conducerea filialei, in frunte cu deputatul Ioan Oltean.

Vicepresedintele filialei judetene PD, Liviu Ciupe, declara, la sfarsitul lunii iunie a.c., ca va demisiona din partid daca procurorul Daniel Morar - cel care l-a anchetat si trimis dupa gratii timp de patru luni, in conditiile in care a fost gasit nevinovat - va ajunge sef al PNA.

El a spus, imediat dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a procurorului Daniel Morar in fruntea PNA, ca isi mentine decizia de a demisiona din PD. Ciupe a afirmat, insa, ca deputatul Ioan Oltean, care in momentul semnarii numirii lui Daniel Morar era in strainatate, i-a spus sa ia decizia abia dupa intrunirea Biroului Permanent.

Daniel Morar a fost instalat oficial, la jumatatea lunii august a.c., in functia de procuror general al Parchetului National Anticoruptie (PNA).

Procurorul Morar este cel care a instrumentat dosarul fostului magistrat Viorel Burzo, cel al lui Liviu Ciupe (fost director al Regiei de Drumuri si Poduri Cluj), dar si dosarul "Alimentara", in care fostul primar Gheorghe Funar a fost acuzat de abuz in serviciu.

Ciupe a fost arestat in anul 1999 pentru delapidare, in baza unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile semnat de procurorul Daniel Morar, atunci sef al Sectiei Penale la Curtea de Apel Cluj. Ciupe a fost arestat sub acuzatia de instigare la delapidare de fonduri din avutul statului in favoarea unei firme private.

Valoarea pagubei a fost stabilita la 156 de milioane de lei vechi, suma reprezentand contravaloarea unei cantitati de asfalt folosita la amenajarea unei parcari auto in arealul unui restaurant din Bistrita.

Odata cu Liviu Ciupe a fost arestat si Alexandru Slavita, care la vremea aceea indeplinea functia de sef al Sectiei Drumurilor Nationale Bistrita din cadrul DRDP Cluj.

Acuzatia era ca el a semnat situatia de lucrari intocmita de o firma din Cluj pentru obiectivul amintit si a fost suspectat de complicitate la delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Dupa patru luni inchisoare, cei doi au fost gasiti nevinovati si au fost pusi in libertate. Liviu Ciupe si Alexandru Slavita au dat in judecata statul roman.

In luna februarie a anului trecut, Ciupe a castigat procesul intentat statului roman, obligat, prin sentinta, la plata unor daune de peste doua miliarde de lei vechi, in timp ce Alexandru Slavita a primit despagubiri de circa un miliard de lei vechi.