In numarul de vineri, cotidianul „Replica” va prezenta, in exclusivitate, povestea lui Ali Ismail, gigolo reclamat la Politie de una dintre amante pe motiv ca ar fi santajat-o. Ca santajul nu a fost, cel putin deocamdata, dovedit este doar unul dintre aspectele interesante in acest caz.

In exclusivitate pentru cotidianul nostru, Ali Ismail a dezvaluit amanuntele picante ale relatiei sale cu o profesoara universitara, relatie care a ajuns nu doar in atentia opiniei publice, dar si a instantei de judecata. Una peste alta, trebuie facuta mentiunea ca, in istorisirile sale tanarului gigolo a strecurat, in mod neintentionat, cateva mici greseli.

Asta inseamna ca gigolo ori nu stia cu cine o face, ori a fost prea aerian ca sa retina anumite detalii… prea putin semnificative intr-o asemenea combinatie.

Normal ca nu si-a incarcat memoria, atata timp cat „misiunea” acestuia a fost sa se concentreze, pe tot parcursul relatiei sale cu Aura Din, la cu totul altceva, si este lesne de inteles la ce anume facem referire… Insa, pentru o corecta informare a opiniei publice, precizam ca profesorul universitar la care a facut Ali Ismail referire se numeste Marinela Aura Din, care isi

desfasoara activitatea in cadrul Universitatii „Spiru Haret” din Constanta, mai exact este conferentiar universitar doctor, sefa Catedrei de Matematica din cadrul Facultatii de Contabilitate. De asemenea, Ali Ismail nu a stiut cu exactitate sa precizeze varsta profesoarei si se pare ca aceasta nu are 46 de ani, ci 44 (nascuta pe data de 10 august 1961).

La toata aceasta poveste, pe langa picanteriile relatate in exclusivitate cotidianului nostru de Ali Ismail, „Replica” a dezvaluit, tot in exclusivitate, in urma cu mai mult timp, si alte practici ale profesorilor Universitatii „Spiru Haret” din Cosntanta. Despre ce este vorba, veti afla in randurile care urmeaza.

Lasand la o parte picanteriile dezvaluite de Ali Ismail, potrivit informatiilor noastre, protagonista scenelor fierbinti de amor cu gigolo, Marinela Aura Din este casatorita si are o fata la facultate in Bucuresti, iar o alta este eleva. Sotul acesteia este, dupa cum au declarat cunoscutii profesoarei, arhitect si a fost angajat, la un moment dat, in cadrul Primariei Municipiului Constanta.

Tot cunoscutii au declarat ca este vorba despre o familie cu bani, o familie aparent linistita pana la episodul „gigolo”. Episodul a scos la iveala o cu totul altfel de profesoara decat cea pe care au descris-o studentii („exigenta la cursuri”, „de gasca in afara cursurilor” – dar si aceste descrieri pot fi interpretate…).

Pe de alta parte, imaginea prezentata de Ali Ismail este aceea de femeie care se autocaracteriza „devoratoare de barbati”. Pana la urma, problema ei personala. Dar cum ramane cu studentii ei? Cum o vor mai privi de acum studentii sau cum va mai reusi profesoara sa dea ochii cu ei la cursuri? Acesta este oare modelul de profesor pe care studentii se presupune ca trebuie sa il respecte?

De mana cu amantul a folosit la hotel buletinul sotului

Odata cu reclamatia depusa la Politie a fost declansat un adevarat scandal. „Eu m-am prezentat ei (n.r. Aura Din) Dan. Asa i-am spus ca ma cheama si nu i-am zis mai multe despre mine. Dar Politia a zis ca stie exact cine sunt si unde stau”, a fost una din marturisirile tanarului gigolo.

Acesta este convins ca reactia prompta a Politiei si a Parchetului ar avea legatura cu faptul ca femeia are foarte multi bani si ca este posibil ca aceasta sa fi facut si anumite presiuni. Si tupeu, s-ar putea adauga, atata vreme cat, dupa cum ne-a declarat Ali, la receptia unui hotel in Bucuresti Aura Din s-a folosit de buletinul sotului pentru a se caza impreuna cu amantul.

Profesoara, baricadata in sediul Universitatii Spiru Haret

Cat priveste imaginea pe care, cu ocazia plangerii depuse la Politie (plangere care are nu mai putin de 35 de pagini!) si-a castigat-o Aura Din, parerile sunt, in cadrul Universitatii, impartite. Cert este ca vineri, 9 septembrie a.c., profesoara de matematica a fost asteptata mult si bine de studentii care aveau examen la orele 12.00.

Aceasta si-a facut aparitia mult mai tarziu si s-a baricadat in Universitate, unde, din cate ne-au precizat colegi de-ai dansei, a discutat cu ei despre ce are de facut de acum inainte. Nu de alta, dar intreaga poveste sifoneaza (de parca ar fi prima data in istoria acestei unitati de invatamant din Constanta) imaginea Universitatii Spiru Haret.

Cat despre incercarea reprezentantilor „Replica” de a o aborda pe Aura Din, la sediul Universitatii „Spiru Haret”, aceasta s-a lovit nu de refuzul direct al doamnei in cauza, ci de cel al colegilor, respectiv al portarilor, care efectiv i-au evacuat pe reporteri din cladire.

Colegii din universitate, inca buimaci de cealalta fata a profesoarei Aura Din

Asadar, reactia colegilor a fost clara: doamna nu a vrut sa fie deranjata, nu are nimic de comentat. Ramane de vazut daca situatia va ramane asa. Nu de alta, dar nu toti colegii au fost de acord ca viata personala a doamnei, facuta acum publica, nu le va afecta imaginea de profesori in cadrul Universitatii Spiru Haret. „Normal ca ma deranjeaza aceasta poveste.

Dar, pana la urma, este o problema personala pe care ar fi bine sa si-o rezolve. Eu raman insa uimita, nu-mi vine inca sa cred…”, a declarat, pe marginea scandalului Elena Iatan, prodecan in cadrul Universitatii „Spiru Haret” din Constanta.

Un alt coleg al profesoarei Aura Din, decanul Facultatii de Stiinte Economice, Florea Stefan, a refuzat sa comenteze, sustinand, din start, ca nu stie nimic. „Nu stiu nimic, ce sa stiu? Despre turcul ala? Nu stiu nimic. Nu comentez”, a afirmat Florea Stefan.

Gigolo, intretinut cu spaga primita de la studenti

Toate bune si frumoase (daca se poate spune asa in situatia data), numai ca, pe langa exclusivitatea interviului cu Ali Ismail, cotidianul „Replica” relata, tot in exclusivitate, in anul 2001, despre anumite practici ale profesorilor de la Universitatea „Spiru Haret” din Constanta.

Si de aici facem legatura cu nedumerirea, fireasca de altfel: de unde avea bani profesoara Aura Din sa ii faca „micile cadouri” lui gigolo? Ei bine, totul se leaga exact de practicile profesorilor de la „Spiru Haret”, practici dezvaluite de cotidianul nostru acum cativa ani.

In august 2001, „Replica” facea referire la spagile date de studenti profesorilor din Universitatea „Spiru Haret” din Constanta, iar printre cadrele universitare acuzate ca au solicitat spaga de la studenti pentru a-i trece la examen se numara chiar Aura Marinela Din.

Examenele „costau” intre 50 si 100 de dolari in 2001

Dupa cum ne-au dezvaluit la acea vreme studentii, sumele se situau intre 50 si 100 de dolari pentru fiecare examen, iar Aura Din, pentru a-si justifica, intr-o oarecare masura comportamentul, oferea „meditatii”.

Asa-zise meditatii, pentru ca, din momentul in care studentii dadeau banii, nu mai conta daca intr-adevar invatau ceva sau nu pentru examene, ei se puteau considera, automat, trecuti. Asadar, mister elucidat. Ramane de vazut cum se vor finaliza cercetarile Politiei, care au debutat cu stangul, printr-un flagrant esuat.

Si mai ramane de vazut cat si ce anume din plangerea formulata de profesoara Aura Din impotriva lui Ali Ismail este adevarat.