Intreaga suflare din invatamantul preuniversitar a inceput saptamana aceasta scoala.

Desi inca din luna iunie Consiliul Local a organizat licitatii pentru renovarea gradinitelor, scolilor si liceelor, licitatii despre care ati putut citi la momentul respectiv in paginile Gazetei, cu doar cateva zile inainte de inceputul scolii Inspectoratul Scolar Judetean nu a putut furniza nici un fel de informatii despre situatia scolilor din municipiu.

La inceputul saptamanii trecute am incercat sa aflam de la Inspectorat care este numaruil elevilor din judetul Cluj, daca lucrarile de renovare la scoli au fost terminate si daca sunt unitati de invatamant care nu au obtinut avizul sanitar.

Raspunsul la cele patru intrebari ale GAZETEI, intrebari referitoare la starea scolilor din municipiu, a fost unul extrem de sec, care anunta cu nonsalanta ca, pentru aceste informatii, se pregateste un comunicat de presa, dar, deocamdata, informatiile respective nu pot fi furnizate.

Iar comunicatul de presa de la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj l-am primit precum am primit comunicatul de presa al Cartelului Columbian de droguri.

Zlatior…Absent!

Nici inspectoarea sefaA ISJ, Tatiana Zlatior nu ne-a putut furniza vreun fel de informatii, deoarece saptamana trecuta aceasta a plecat de la inspectorat pentru consfatuiri. Mult mister sau delasare pentru niste informatii care ar fi trebuit sa fie demult la indemana celor de la inspectorat.

Stamatian avertizeaza

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Florin Stamatian, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca mai bine de jumatate din scolile din judet nu au obtinut avizul sanitar de functionare. Cele mai multe dintre acestea se afla in mediul rural, unde nu s-au bani pentru renovare.

Scoli cu sistem de incalzire degradat, care pune in pericol viata elevilor, scoli fara acces la surse de apa potabila, grupuri sanitare sub orice critica sau mobilier in stare avansata de degradare, cam asa s-ar putea caracteriza cateva din scolile din mediul rural al Clujului.

Totusi nimeni nu isi asuma raspunderea pentru copiii care s-ar putea imbolnavi in aceste scoli.

Stamatian a precizat ca in cazul in care vor exista cazuri de epidemii sau imbolnaviri, in primul rand va fi tras la raspundere Consiliul Local pentru ca nu a alocat fonduri de renovare, apoi Inspectoratul Judetean, Consiliul Judetean si abia apoi DSP-ul.