Luni, 12 septembrie a.c., la Centrul Zonal Ramnicu-Valcea al Scolii de Finante Publice si Vama, s-a deschis seminarul cu tema "Formare formatori in domeniul deontologiei".

Sesiunea de la Ramnicu-Valcea face parte din proiectul PHARE RO/02/IB/FI/08 si vizeaza formarea de formatori din directiile generale ale finantelor publice judetene si din cadrul Directiei Generale de Administrare Mari Contribuabili in domeniul deontologiei, pentru a contribui la perfecaionarea profesionala a functionarilor publici din sistemul Finantelor Publice.

Obiectivul seminarului consta in transmiterea instrumetelor pedagogice si conceptuale care sa permita formatorilor sa stapaneasca notiunile fundamentale deontologice si, la randul lor, sa le trasmita viitorilor cursanti, in cadrul viitoarelor sesiuni de formare.

In cele trei zile ale seminarului, moderatorii vor aborda subiecte referitoare la: notiuni de deontologie si etica; concepte fundamentale in domeniul deontologiei; reguli de comportament; coruptia, deturnarea de fonduri; secretul profesional si confidentialitatea; deontologia in cadrul utilizarii sistemelor de informatii; analiza formarii; reflectii asupra metodelor pedagogice adoptat de formatori.

La seminar participa functionari publici din cadrul compartimentelor/ birourilor/ serviciilor juridic, audit si resurse umane din 22 directii judetene ale finantelor publice, inclusiv din Valcea, si de la Directia Generala Administrare Mari Contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Moderatori ai seminarului sunt: Francoise Perrin, consilier de pre-aderare, Bruno Meline, consultant IBM Belgia, Stefania Ionita, sef proiect, Cristian Stanescu, consilier superior, Directia Generala Tehnologia Informatiei, Mihaela Nedelcu, manager public - ANAF, din cadrul Ministerului Finantelor Publice.