Magistratul Lina Nistor, aflat la varsta pensionarii, a facut in urma cu ceva timp o cerere pentru primirea in Barou, insa solicitarea ei a fost respinsa. Ea a contestat decizia la Consiliul Baroului, insa nici aici nu a avut castig de cauza.

Impreuna cu alti judecatori aflati in aceeasi situatie (printre care Ion Speianu si Sarmisegetuza Tulbure), Lina Nistor a trimis o contestatie si la Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor, dar un raspuns este asteptat pentru luna octombrie (contestatiile se discuta aici din trei in trei luni).

Spre deosebire de colegii ei contestatari, judecatoarea Nistor nu a mai avut insa rabdare si a atacat in instanta decizia Baroului Galati. La primul termen de judecata, ce a avut loc ieri, Baroul Avocatilor a cerut insa o amanare pentru pregatirea apararii.

Decanul Baroului, Mircea Breahna a declarat ca actiunea in instanta a judecatoarei este neprocedurala. Din acest motiv, sansele ei de a-si rezolva astfel problema sunt minime.

Un alt aspect interesant este ca in luna martie a acestui an, Baroul Galati a stabilit o lista a tuturor avocatilor care nu isi mai pot exercita profesia in instantele si parchetele unde au rude (pentru a elimina suspiciunea ca la Galati, procesele se fac si se desfac in familie).

Mircea Breahna ne-a comunicat ca printre avocatii care nu isi mai pot exercita profesia la Curtea de Apel se afla si sotul judecatoarei Nistor (Valerica Nistor), respectiv copii ei (avocatii Irina Crainiciuc si Victor Paul Nistor).