Un incendiu de proportii impresionante a fost declasat luni spre marti noaptea la un depozit al unei firme din comuna timiseana Liebling. Flacari inalte de cativa metri si un fum dens si inecacios au trezit in toiul noptii aproape intreaga suflare din localitate. Speriati, oamenii au alertat pompierii, anuntand ca un depozit de pe Strada Principala a luat foc.

Patru autospeciale de la Detasamentul II Pompieri din Timisoara au pornit spre locul dezastrului. Abia dupa mai bine de trei ore de lupta cu flacarile, incendiul a fost stins. In permanenta a planat insa pericolul producerii unei explozii sau a propagarii focului la gospodariile satenilor.

Bilantul pagubelor este impresionant : au ars circa zece tone de mobilier, aparatura de uz casnic si textile, acoperisul constructiei pe o suprafaata de circa o mie de metri patrati, tamplaria de la usi si ferestre. Practic, nimic nu s-a mai putut salva, intregul depozit fiind transformat intr-un morman imens de cenusa si ruine fumegande.

La o prima estimare, pagubele s-ar cifra la peste un miliard de lei. Potrivit pompierilor, incendiul nu s-a produs intamplator, ci a fost provocat in mod voit. Exista indicii certe potrivit carora focul a fost declansat cu ajutorul unei sticle incendiare, asa-numitul cocktail Molotov.

Pana in prezent, se stie doar ca o persoana suspecta ar fi fost vazuta in zona spre orele serii, cu cateva ore inainte de producerea incendiului. Printre ipotezele de lucru, cea mai plauzibila pare varianta unei razbunari sau a unei reglarari de conturi.