Invazia de fete la sectiile Calculatoare si Electronica (800 de noi studente) i-a pus in dificultate pe cei din conducerea Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN).

Astfel, UTCN va aproba ca, din aceasta toamna, un palier dintr-un camin de baieti sa fie locuit de studente. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Sorin Pavel, numarul fetelor admise la profilul electric il depaseste pe cel al locurilor disponibile in caminele pentru fete.

„Nu stim care este cauza, dar trebuie sa gasim o solutie pentru cazarea lor, chiar daca vor fi mutate in camin de baieti", a spus ieri Pavel. Pana in data de 21 septembrie, conducerea UTCN va stabili in care camin de baieti vor fi cazate studente, insa cel mai probabil, este vorba de caminul V din complexul studentesc „Observator".

„Indirect, UTCN va relaxa politica privind existenta caminelor mixte", a glumit Pavel.

Pregatiri de cazare

UTCN a programat, pana in data de 30 septembrie, lucrari de igienizare si de zugravire la cele sapte camine, din Observator si Marasti, si doua cantine dn subordine.

Capacitatea de cazare a univeristatii este de circa 4.300 de locuri care, potrivit purtatorului de cuvant, acopera necesarul pentru cei circa 10 mii de studenti. In prima sesiune de admitere din aceasta toamna au fost declarati admisi circa 3.300 de tineri, la buget, si circa 1.700, la taxa.

Una dintre surprizele responsabililor UTCN este faptul ca majoritatea celor admisi la taxa nu s-au retras de pe loc. „Probabil ca nu au vrut sa dea banii pentru taxa la o universitate particulara, pentru ca aici au mai mare certitudinea ca vor gasi un loc de munca", considera Sorin Pavel.

A doua sesiune

UTCN organizeaza, incepand de saptamana viitoare, o a doua sesiune de admitere, la care sunt disponibile circa 1.400 de locuri, pentru nivel licenta.

La profilul constructii si mecanic, UTCN scoate la concurs aproape o mie de locuri, din care numai 14 sunt bugetate. De asemenea, la profilul Electric se va organiza examen pentru ocuparea a circa 440 de locuri, din care numai 6 la buget. Inscrierile la Electric sunt programate pentru 14 si 15 septembrie, iar la Constructii si Electric, pentru 14 – 16 septembrie.