Universitatea „Spiru Haret" din Constanta ofera, pe zi ce trece, noi surprize. In nici un caz placute sau de bun augur pentru studentii despre care se poate spune, de acum, ca au facut greseala de a se inscrie aici.

Dupa povestea din 2001, relatata in exclusivitate de „Replica", si care facea referire la acuzatiile studentilor din respectiva perioada, studenti care s-au plans ca au fost nevoiti sa dea spagi pentru a promova examenele, dupa scandalul cu conotatii sexuale, scandal in derulare inca, in care este implicat deja celebrul profesor universitar Aura Din, iata inca o informatie de toata

frumusetea: la Universitatea „Spiru Haret" din Constanta preda nimeni altul decat… Stefan Mihu! Concluzia ar putea fi aceea ca „Spiru Haret" a atras, ca un magnet, cele mai – elegant spus – ciudate personaje si, poate, cel mai putin indreptatite sa reprezinte, din punct de vedere moral si nu numai, invatamantul superior privat constantean.

Este foarte posibil ca, in acest peisaj pestrit si aproape incredibil, totul sa fie vina prorectorului Universitatii „Spiru Haret", Olga Dutu, prorector care ar fi trebuit, fara doar si poate, sa isi selectioneze mai atent colaboratorii. Sau sa ii sanctioneze imediat cum acestia au calcat stramb.

Cum acest lucru nu s-a intamplat, Universitatea „Spiru Haret" a adunat, pe langa profesori care poate au o conduita morala si profesionala fara pata, personaje cum este profesoara Aura Din sau Stefan Mihu.

Din pacate pentru acestia, dar din fericire pentru anumiti tineri inscrisi (inca) la cursurile acestei institutii superioare de invatamant, mai multi parinti s-au aratat extrem de scandalizati de situatie. Acestia au anuntat ca fac demersurile necesare pentru a-si retrage copiii de la Universitatea „Spiru Haret", pentru a-i inscrie la o „unitate de invatamant serioasa".

Revenind la personajele – inca o data, elegant spus – ciudate, care au ajuns sa predea in cadrul Universitatii „Spiru Haret" din Constanta, sub titulatura de „profesori", nu poate fi trecut cu vederea Stefan Mihu.

Studentii de la „Spiru Haret" au ce invata!

Dar cine este acest Stefan Mihu? Nimeni altul decat… taticul rambursarilor ilegale de TVA. Cotidianul „Replica" a facut referire, pe larg, la acest Stefan Mihu, dar se impun, pentru reimprospatarea memoriei, cateva precizari.

Stefan Mihu este, asa cum a aratat cotidianul nostru in urma cu ceva timp, personajul care a reprezentat pionul central al celui mai mare scandal privind rambursarile ilegale de TVA si care, din pacate, a reusit sa fenteze nu numai justitia romana, dar si conducerea CECCAR, devenind in data de 28 februarie a.c., in imprejurari discutabile, presedintele Filialei Constanta a Corpului Expertilor

Contabili Autorizati din Romania. Tot despre Stefan Mihu mai trebuie mentionat ca, economist fiind, la un moment dat, in cariera sa, a reusit sa obtina un post la Serviciul Recuperare Debite din cadrul Administratiei Finantelor Publice Constanta.

Dupa cum a aratat cotidianul „Replica" la momentul potrivit, de la inaltimea functiei pe care o ocupa, Mihu aproba, la comanda politica a fostului partid de guvernare, in perioada noiembrie 2002 – ianuarie 2003 rambursarea a peste 180 miliarde de lei reprezentand TVA pentru exporturi fictive, catre patronul firmei Price Steel, care a incasat fraudulos 176 miliarde de lei din

banii publici, dupa care a disparut in strainatate. Dar, cum cateodata justitia este mai mult decat… oarba, Stefan Mihu a reusit sa se scoata basma curata, fiind chiar dezinculpat in toamna anului trecut, in dosarul jafului asupra bugetului de stat.

Apropo, domnule Victor Popescu, sef al IPJ Constanta, ce se mai aude cu rambursarile ilegale de TVA? Poate ar fi cazul sa informati opinia publica de stadiul anchetei si de masurile care s-au luat.

Acum, dupa trecerea in revista a acestor aventuri marca Mihu, ne intrebam: oare ce ii invata profesorul Stefan Mihu pe studenti? Ce le preda? Tehnici de rambursari ilegale de TVA? Proceduri de aburire a justitiei in momentul in care esti prins cu niscaiva rambursari ilegale de TVA, in valoare de sute de miliarde de lei? Daca acestea sunt materiile predate la „Spiru Haret", nu putem

decat sa scoatem palaria si sa spunem: asa da, se asorteaza de minune cu lectiile de sex oferite de profa’… stiti dumneavoastra deja care, aferim! In concluzie, imaginea „idilica" de la Universitatea „Spiru Haret" din Constanta nu mai are nevoie de nici o completare.

De fapt, ar mai fi doua: in primul rand, mai-marii Universitatii, cei de la Bucuresti, se prefac a ignora situatia, ceea ce este foarte grav. Pentru ca, oricat ne-am stradui sa ne convingem ca nu au habar de cele care se petrec la Constanta, este imposibil ca acestia sa nu fi aflat, cand toata presa a vuit, de gigolo Ali si profesorul universitar Aura Din.

Mai departe, o a doua completare ar fi cea legata de comportamentul celorlalti profesori de la „Spiru Haret", adica o parte dintre ei, care, solidarizati brusc si dintr-o data cu suferinta profesoarei Din si a prorectorului Dutu, au dat-o pe semne obscene la adresa fotoreporterului „Replica".

Bravo, foarte frumos, si de fata cu studentii! Au ce invata, intr-adevar! Vom reveni.