In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani au reusit sa intre in topul distinctiilor Darwin, multi dintre ei fiind foarte aproape sa inhate premiul cel mare.

Vicecampionul

Recent, un pitestean a fost nominalizat la aceasta "distinctie". Dupa ce a pierdut un pariu, barbatul de 42 de ani, al carui nume nu a fost facut public din motive lesne de inteles, si-a introdus, din motive numai de el stiute, un inel in jurul sexului.

Bineinteles, el nu a mai fost in stare sa il scoata, insa, de rusine, a refuzat sa se prezinte la medic. Dupa o agonie care a durat doua zile, el a decis, intr-un final, sa se duca la spital. Din pacate pentru el, doctorii l-au anuntat ca avea deja cangrena si ca singura solutie era amputarea membrului.

Panicat, barbatul nu a mai stat pe ganduri si a fugit din spital. "Nu avem nici o alta solute decat sa il operam", a declarat unul dintre doctori. "Daca nu vom reusi sa il gasim, acesta va muri in chinuri groaznice datorita necrozei care se va raspandi in tot corpul", a explicat doctorul pitestean.

"Consolarea acestui om este garantia unui premiu Darwin", a concluzionat juriul.

Eroare de operare?

Aceasta isprava a ocupat totusi doar locul doi, pitesteanul nostru fiind devansat cu cateva zecimi de punct de Dianne, o soferita de autobuz din orasul Portland, statul Oregon.

Femeia de 56 de ani, care avea 22 de ani de experienta isi facea ruta obisnuita cand si-a dat seama ca trebuie sa se duca la toaleta.

Dupa ce a asteptat nerabdatoare sa coboare troti pasagerii, aceasta a parasit autobuzul, lasand motorul pornind, insa a uitat sa traga frana de mana. A ocolit autobuzul si s-a urcat pe geamul soferului pentru a inchide usile.

In acel moment, autobuzul, echipat cu frane automate in cat timp usile sunt deschise, a inceput sa ruleze. Dianne s-a trezit ca autobuzul se deplasa incet inspre ea si a incercat sa il opreasca. "Masa unui autobuz este de 200 de ori mai mare decat cea a unei femei. Faceti voi calculele", ne indeamna cei de la Darwin Awards.

Investigatia care a urmat a stabilit ca moartea soferitei s-a datorat unei "erori de operare".

John Viteazul

Pe locul trei in topul Premiilor Darwin s-a clasat un englez, John Rothwell, care si-a incercat puterile cu un autobuz de 40 de tone. Dupa ce a avut o altercatie cu soferul autobuzului, acesta a foratat usa si a iesit in fuga.

Dupa cateva secunde, timp in care autobuzul se pusese in miscare, John a tisnit in fata vehicolului inarmat cu o... caramida. Desi a reusit sa sparga parbrizul, iar soferul acoperit de cioburi a incercat sa il ocoleasca, John Rothwell a fost calcat si a murit la scurt timp dupa ce a fost dus la spital.

Toti protagonistii acestori intamplari au murit intr-un mod stupid, insa, considera specialistii Premiilor Darwin, "ei au reusit sa serveasca la imbunatatirea mostenirii genetice prin neparticipare", iar pe noi ne-au facut sa zambim. Amar.

UN TIMISOREAN IN TOP

Si timisorenii au un campion al deciziilor stupide. In luna martie 2002, un taximetrist a gasit un obiect oval. Desi avea foarte multe optiuni, el a decis, impreuna cu cativa colegi, sa joace un meci de rugby cu acest obiect.

Din pacate, acesta era un proiectil care ar fi putut spulbera totul in jur pe o raza de 500 de metri. Din fericire, nu s-a intamplat nimic. "Aparent, rugby-ul este mai important decat viata!", concluzioneaza juriul de la Darwin Awards.

www.darwinawards.com

Premiile Darwin au fost initiate de un biolog, cercetator al Universitatii Stanford. Numele "Darwin Awards" a fost inspirat de celebrul naturalist Charles Darwin (1809 - 1882), autorul teoriei evolutioniste si selectiei naturale.

Cercetatorul de la Stanford a inceput sa colectioneze asemenea intamplari in anul 1993, sursele fiind ziarele din intreaga lume. Intamplarile erau verificate, apoi rescrise si trimise unui grup restrans de prieteni, care s-a largit de la an la an. Pe site-ul www.darwinawards.com sunt adunate sute de intamplari din toata lumea.

Punctul comun este ca protagonistii au murit intr-un mod stupid sau au supravietuit unui accident la fel de stupid. Sute de oameni voteaza, anual, topul celor mai incredibile povesti. De cele mai multe ori, numele "eroilor" sunt confidentiale.