Peste 1.200 de copaci tineri din speciile stejar si fag au fost taiati fara nici o autorizatie de pe 47 de hectare de padure lasata fara paza timp de doi ani. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Cluj, padurea respectiva se afla in administrarea Ocolului Silvic Bistrita Bargaului.

In anul 2003, la constituirea Ocolului Silvic Prundu Bargaului, padurarul care a avut in responsabilitate parcelele respective a fost transferat in structura nou infiintata, iar seful OS Bistrita Bargaului, Dan Tacal, nu a mai angajat pe nimeni in locul padurarului.

Anul acesta insa, la angajarea unui nou padurar in cantonul respectiv s-a facut un control de fond si s-au descoperit 1.200 de cioate provenind de la copaci taiati fara autorizatie.

Specialistii ITRSV Cluj au facut o ancheta la fata locului si au aflat ca, din padurea respectiva exploateaza material lemnos anumite firme care au acordul sefului de ocol de la Bistrita Bargaului, principalul vinovat de faptul ca, timp de 2 ani, nimeni nu a pazit cele 47 de hectare de padure. Seful Ocolului Silvic Bistrita Bargaului nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile.