Defectiunile autovehicului cu pricina dateaza inca din luna mai si, dupa cum ne-a informat primarul Cornel Lung, de atunci a fost batuta tara-n lung si-n lat ca sa se gaseasca o amarata de chiulasa.

In aceste conditii, copiii din localitatile Santamarie si Bercea, ambele situate la 9 km de Sanmihaiu Almasuluinu nu au alte alternative sa ajunga la Scoala Gimnaziala decat sa mearga pe jos, fapt care are repercursiuni negative asupra prezentei la ore a unora dintre elevi.

Potrivit informatiilor oferite de directorul Scolii Gimnaziale din Sanmihaiu Almasului, Raveica Moigradean, elevii vin la scoala cum pot, unii cu masina care colecteaza laptele de la gospodarii din zona, altii cu cea a unui parinte, existand insa si cazuri in care elevii raman acasa.

^Am insistat sa se rezolve problema masinii pentru transportul scolarilor inainte de inceperea anului scolar, dar nu s-a putut^, a declarat Moigradean, care a mai adaugat ca, ^in prezent, masina este in reparatii^ si ca ^umeaza sa i se faca revizia periodica^.

Chiulasa, bat-o vina!

Primarul Cornel Lungu a negat faptul ca masina ar fi fost utilizata in alte scopuri decat cele cunoscute, spunand ca, in afara de transportul copiilor, s-au mai efectuat cateva drumuri de Zalau pentru ridicarea salariilor dascalilor. De asemenea, primarul Lungu a precizat ca, dupa ce a umblat dupa piesa ce trebuia schimbata, si anume o chiulasa, prin Turda, Satu Mare, Cluj etc. a gasit-o, in cele din urma, abia la Campulung, in schimbul sumei de 32 de milioane de lei. Cornel Lungu ne-a asigurat ca, in aceste zile, masina va fi reparata si i se va face revizia tehnica, in prezent, aflandu-se intr-un service auto din localitatea Pericei.

Consultat in aceasta problema, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a afirmat ca, din pacate, scolile sunt victimele acestor stari de lucru si ca de administrarea si intretinerea masinilor pentru transpostul scolar se ocupa primariile.

Abrudan a mai spus ca, in ceea ce priveste situatia de la Sanmihaiu Almasului, va instiinta Consiliul Judetean si Prefectura, pentru a interveni.