Doi tineri din Oradea au fost prinsi in flagrant delict in timp ce incercau sa vanda cannabis, unui politist sub acoperire. Intrucat exista informatii ca tinerii ar fi reusit sa vanda anterior cannabis unui numar de patru persoane, oamenii legii au extins cercetarile si asupra acestora.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea au reusit sa afle ca pe raza municipiului Oradea isi desfasoara activitatea o grupare de organizata de dealeri de cannabis.

Saptamana trecuta, politistii din cadrul BCCO Oradea, impreuna cu cei din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna si procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Bihor, au reusit sa prinda doi tineri, de 26, respectiv 27 de ani, din Oradea, care se aflau intr-un autoturism Dacia 1300 Break, care vroiau sa vanda unui politist sub acoperire 13 kilograme de cannabis contra sumei de 20 milioane de lei vechi.

"Intreaga canitate de 13 kilograme a fost ambalata in saci si sigilata, fiind trimisa la Laboratorul de Expertize Fizico-Chimice Droguri din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, care ne-a comunicat ca are in continut tetrahidrocanabiol", a precizat comisarul sef Nicolae Stamate, seful BCCO.

Totodata, potrivit comisarului sef, procurorul a dispus retinerea pentru 24 de ore a tinerilor, urmand ca acestia sa fie cercetati in stare de libertate. Cercetarile sunt continuate de politisti si procurori pentru stabilirea provenientei cannabisului.