Din cauza ca foloseau munca la negru, opt angajate ale Administratiei Financiare Peterosani au fost sanctionate si doua sefe de servicii risca sa fie suspendate din functie.

Totul a pornit de la o sesizare primita de conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Hunedoara, in care se arata ca Administratia Finantelor Publice Petrosani foloseste o femeie din afara instituitiei care colecteaza sumele restante la bugetul de stat si, pentru credibilitate, prezinta chiar si o legitimatie de serviciu.

Purtatorul de cuvant al DGFPS Hunedoara, Mihaela Boldor, a declarat ca in sesizarea depusa se specifica si faptul ca femeia era platita dupa ce angajatii Adminsitratiei Financiare faceau cheta, insa deocamdata nu se cunoaste suma exacta platita catre incasatorul de ocazie. Persoana in cauza colecta amenzile aplicate prin procese - verbale de contraventie, care nu se platesc prin Trezorerie.

Directorul Administratiei Financiare Petrosani, Dorel Bulz Ciocoi, a spus ca a facut un audit intern si a cerut explicatii tuturor celor vinovati, pe care i-a si sanctionat.

In total, opt persoane angajate ale Finantelor din Petrosani au primit sanctiuni pentru ca au folosit, la negru, o persoana din afara institutiei. In plus, sefa Serviciului Colectare si cea de la Executare Silita vor fi trase la raspundere in cadrul Comisiei de Disciplina a DGFPS si risca sa fie suspendate din functie.