Ieri, 20 septembrie a.c., la Palatul Arhiepiscopal, Inalt Prea Sfintitul Teodosie l-a invitat in cadrul unei conferinte de presa pe jurnalistul Leopold Franchez de la cotidianul „Le Figaro”, insotit de fotograful Jaques Torregano.

Inca de la inceput, ziaristul a precizat ca „bogatia unui popor nu o reprezinta starea materiala, ci trairea interioara”, motiv pentru care „trebuie sa ne cunoastem mai bine”, a adaugat Leopold Franchez.

De asemenea, manastirile vizitate din Delta Dunarii sau frumoasele manastiri Dervent si Cocos i-au determinat pe cei doi sa fie „purtatori ai chipurilor fericite ale monahilor”, atat prin scris, cat si prin fotografii, sesizand Cuvantul lui Dumnezeu sau „hrana care transcede trupul”, aceasta fiind noutatea cu care Romania ar putea intra in Europa.

Ziaristul francez a recunoscut simplitatea acestui loc binecuvantat de Dumnezeu, precizand in acelasi timp faptul ca Bisericile din Occident sunt goale, unde „clopotele bat, dar usile acestora raman inchise”.

In finalul conferintei, Inalt Prea Sfintitul Teodosie si-a declarat prietenia fata de acesti pelerini crestini, oferindu-le icoane si inmanandu-le si o Diploma de Onoare pentru promovarea valorilor crestine.