Cozmin Gusa, presedintele PIN, a adus din nou in discutie tema fraudarii alegerilor de anul trecut, formuland o plangere impotriva refuzului procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de a inregistra Plangerea Penala cu privire la fraudarea alegerilor parlamentare si prezidentiale din 2004.

In comunicatul de presa emis ieri, PIN ii solicita Ministrul Justitiei, Monicai Macovei, demiterea Procurului General al Romaniei, pe motiv ca acesta a blocat cercetarile in dosarul fraudarii alegerilor.

De asemenea, conducerea PIN il acuza pe Traian Basescu de faptul ca a incurajat renuntarea la cercetarea fraudelor electorale de anul trecut, considerand ca "refuzul institutional de a efectua cercetari pentru fapte penale despre care exista indicii si probe care sunt de notorietate publica, refuz exprimat oficial, este o dovada incontestabila ca in Romania nu exista stat de

drept, institutiile statului fiind folosite in scopuri politice". Initiativa celor trei deputati exclusi din PD, Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu, vine dupa ce, zilele trecute, Gusa a declarat ca nu exclude o colaborare cu PSD.