Ramasi ai nimanui

de Cristina Barbu     Telegraful de Prahova
Joi, 22 septembrie 2005, 0:00

(Foto: )

Peisajul pare rupt din filmele despre Apocalipsa. Pasari moarte, porci urcati in poduri si vite care stau in apa pana la genunchi. Acum, oamenilor le-au mai ramas lacrimile si vaietele ca sa-si verse amarul. Peste 500 de gospodarii din Dumbrava sunt sub ape. Agoniseala de-o viata a mii de oameni s-a dus pe apa Teleajenului fara ca acestia sa poata face ceva. In doar 15 minute, viitura a acoperit totul.

„M-am trezit de dimineata cu apa in casa. Nu ne-a spus nimeni ca o sa vina Teleajenul mare. Toata munca mea a fost luata de ape. Mi-au murit puii si gainile. Vaca e in apa, iar porcii i-am urcat in pod. Am mai salvat si noi ce am putut. Degeaba strigam sa ma ajute cineva, ca fiecare era cu ale lui", plangea Constantina Constantin.

„De ce ne-ai dat, Doamne, asa ceva? Am vaca pana la burta in apa. Porcii sunt tot in cotet. Este apa peste tot. Unde o sa dorm la noapte? Am scos covoarele pe gard ca e apa pana la genunchi in casa. Am urcat ce am putut in pod, dar degeaba", ne-a spus proprietara unei case acoperita pe jumatate de apa. Ieri dupa-amiaza a inceput ploaia din nou iar localnicii erau disperati.

„Da, Doamne, sa nu vina iar potopul", a rostit printre lacrimi o batrana. „Mi-e frica sa nu vina alta viitura mai mare. Ne-am trezit de dimineata cu garla peste noi. Daca la noapte ploua din nou, ce ne facem? In cateva secunde ne-a luat apa tot", asa vorbeau oamenii adunati pe ulitele inundate de apa. „Ati auzit ceva? Mai ploua la noapte?", ne-a intreabat umil un localnic.

Desi apele Teleajenului acopereau toata strada iar oamenii isi strigau disperarea, primarul Nicolae Bunea nu s-a deplasat in zona ca sa vada care este situatia sau daca sinistratii au nevoie de ajutor.
35 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri