Transferurile de primari intre diferitele formatiuni politice continua, desi politicienii clujeni sustin ca lupta impotriva migratiei politice. Acum, la mare moda sunt racolarile de primari de comuna.

Primul pe lista este primarul dintr-una dintre cele mai mari comune din judetul Cluj, Ionel Farcas din Apahida. Potrivit presedintelui executiv al organizatiei judetene a PSD, Valentin Cuibus, Ionel Farcas si-a depus adeziunea pentru a deveni membru de partid. Insa, la scurt timp el s-a razgandit si a optat pentru PNL.

Edilul-sef s-a aflat in conflict cu fostul sau viceprimar, pe care l-a demis cu ajutorul consilierilor locali, dar in cele din urma acesta a reusit sa obtina o sentinta judecatoreasca prin care era repus in functie. Timp de cateva luni, Apahida a avut doi viceprimari, unul ales de consilieri si altul declarat ca atare de instanta de judecata.

Un alt primar aflat pe lista de transferari este cel al comunei Iara, Dorin Popa, care conduce cea mai mare asezare minereasca din judet. El a fost ales pe listele PUNR. Dupa ce conducerea filialei judetene a acestei formatiuni politice a inceput tratativele pentru fuziunea cu PD, Popa a inceput unele discutii pe cont propriu cu PSD.

La nivel local, exista unele neintelegeri intre primar si lideri orga-nizatiei comunale a PD. Deocamdata, insa, trecerea la social-democrati nu a fost concretizata.

Alt primar de comuna care a primit oferte de transfer este Ionel Hurducas din Iclod. Primarul PSD a fost contactat de reprezentanti locali ai PNL. El ar putea scapa, astfel, de dosarele penale care i-au fost deschise de politisti, ca urmare a plangerilor depuse de fostul senator PD Iuliu Pacurariu, azi consilier al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Pacurariu a declarat ca in opinia sa, Hurducas ar fi un baron local. El a spus ca primarul ar fi introdus ilegal alimentarea cu apa in satele Orman si Livada, fara sa organizeze licitatii si incredintand lucrarile unei firmei conduse de unul dintre consilierii locali ai PSD Iclod. De asemenea, pe lista de transferuri se afla si primarul social-democrat din comuna Chiuiesti, Gavril Mihut.

Acesta a fost ales in 2000 pe listele PNTCD, iar patru ani mai tarziu a devenit membru al PSD. Imediat dupa alegerile generale de anul trecut, primarul din Chiuiesti afirma ca va demisiona din randul social-democratilor.

Mihut sustinea ca a fost nevoit sa se inscrie in fostul partid de guvernamant pentru a obtine retrocedarea padurilor confiscate de statul comunist de la sateni.

El a afirmat ca retrocedarea acestor terenuri impadurite a fost blocata de fostul director PSD al Directiei Silvice, Victor Cherechesiu, si ca prin intrarea sa in fostul partid de guvernamant a dorit sa il convinga pe fostul vicepremier Ioan Rus sa intervina in favoarea satenilor.