Ziaristul Ioan Romeo Rosiianu a recuzat un complet de judecata, acuzindu-l de incompetenta si coruptie. El a fost dat afara de la canalul local de televiziune pentru care lucra pentru simplul fapt ca s-a aratat interesat de modul in care primarul Cristian Anghel cheltuie banii publici.

Conflictul deschis dintre ziaristul baimarean Ioan Romeo Rosiianu si primarul liberal Cristian Anghel si-a consumat in data de 22 septembrie o noua etapa la Tribunalul Maramures. Ziaristul a recuzat completul de judecata. Coincidenta sau nu, acelasi complet il favorizase pe primar intr-un alt dosar, cu acelasi ziarist Ioan Romeo Rosiianu.

In felul acesta, desi Legea 544/2001 spune ca informatiile de interes public se dau in cel mult 30 de zile, nimeni nu-l obliga pe presedintele PNL Maramures sa aplice legea si sa-i raspunda ziaristului la setul de intrebari adresat inca din 8 februarie 2005. Pentru intimidarea tuturor Cristian Anghel se lauda ca este consilierul personal al premierului Tariceanu.

Coincidente stranii si lege neaplicata sub ochii justitiei

Exasperat de faptul ca acelasi complet care s-a pronuntat vadit tendentios in dosarul 1586/2005 de la Tribunalul Maramures, ziaristul Ioan Romeo Rosiianu a recuzat in 22 septembrie completul format din judecatorul Felicia Matei si procurorul Liliana Bageac, care ar fi trebuit sa se pronunte si asupra dosarului nr 3208/2005 de la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Maramures.

In ambele dosare ziaristul l-a dat in judecata pe edilul baimarean pentru ca nu i-a pus la dispozitie informatiile solicitate in baza legii 544/2001. In primul dosar vorbim de un set de intrebari din 8 februarie, adresa inregistrata la Primaria Baia Mare sub nr 3354 din acea zi, in cel de-al doilea dosar de un altul din data de 9 mai 2005, nr de inregistrare 11282.

In motivarea demersului sau fara de precedent in justitia locului, ziaristul i-a acuzat pe cei doi magistrati de incompetenta si coruptie, sustinind ca a fost devaforizat clar de acestia in primul dosar, a carei sentinta civila nr. 545/12.05.2005 a fost in 12 septembrie 2005 casata de Curtea de Apel Cluj in dosarul 15358/RG/2005 si data spre rejudecare aceluiasi Tribunal Maramures.

Curtea de Apel a retinut atunci faptul ca judecatoarea Felicia Matei nu s-a pronuntat asupra mai multor elemente din dosar si ca prin atitudinea procurorului Liliana Bageac ziaristului nu i s-a garantat un acces liber la justitie, un proces echitabil.

Mai exact, desi ziaristul a demonstrat ca primarul nu este la prima incalcare flagranta a legii, judecatoarea Felicia Matei n-a luat nici masura unei amenzi administrative si nici nu i-a acordat lui Ioan Romeo Rosiianu daune morale.

Acestea s-ar fi impus de vreme ce imediat dupa ce acesta i-a adresat primarului primul set de intrebari, ca o continuare a unor emisiuni realizate din postura de redactor sef si producator tv la postul local de televiziune TL+, Cristian Anghel a incheiat cu sefii acestuia un contract de prestari servicii – cica tot in baza Legii 544/2001! – care avea ca scop realizarea unor emisiuni tv, de catre un alt redactor al postului TL+, dar exact pe timpii si in zilele de antena in care Ioan Romeo Rosiianu isi consacrase pe plan local emisiunea „ Punct si Contrapunct".

Asupra acestui fapt CNA s-a pronuntat prin decizia 3165/09.03.2005, cind a subliniat expres faptul ca „inlocuirea emisiunii realizate de Ioan Romeo Rosiianu cu o emisiune care reflecta punctul de vedere al Primariei din Baia Mare constituie un act susceptibil de cenzura". Mai mult chiar, „Consiliul a decis sa solicite conducerii Tv Canal 7 TL+ sa revina asupra acestui fapt".

Lucru care nu s-a realizat! Tot ca o completare, dupa ce luase act, din documente si audieri directe, de situatia semnalata de ziarist, CNA mai decisese prin adresa nr 2929/03.03.2005, adresa remisa tuturor posturilor de radio si tv din tara, „anularea de indata a acestui gen de contracte".

Adica a unor contracte gen contractul incheiat de Cristian Anghel pe bani publici, numai ca sa-i inchida ziaristului deranjant gura. Pretul platit era de 15 milioane de lei/ora de emisiune, o nimic toata in comparatie cu dezvaluirile pe care ziaristul incepuse sa le faca, dezvaluiri care s-ar fi putut solda cu efecte mult mai grave pentru primar.

Lupta ziaristului cu…"democratia liberala"

Chiar daca nimeni nu-i dadea vreo sansa in „razboiul" inceput de unul singur cu reprezentantii noii puteri, Ioan Romeo Rosiianu n-a cedat.

Dat afara de la TL+, unde-i fusese abuziv reziliat contractul de munca pe care-l avea – desi ca singura clauza de reziliere in acesta era trecuta „nerealizarea sau realizarea deficitara a obligatiilor prevazute in contract dincolo de limita a 30 de zile!" – Ioan Romeo Rosiianu n-a mai avut decit varianta justitiei, bazindu-se, totodata si pe sprijinul colegilor de breasla.

In absenta sprijinului substantial al colegilor din presa locala – toate publicatiile, radiourile si televiziunile locale au contracte cu Primaria lui Anghel! – Rosiianu a cerut sprijinul celor de la centru.

Primii care i-au sarit in ajutor au fost cei de la Conventia Organizatiilor de Media care, prin comunicatul din 16 februarie 2005, (dat la doar doua zile dupa ce ziaristului ii fusese reziliat contractul de munca!).

In acest comunicat, dincolo de faptul ca cereau si ei conducerii TL+ sa revina asupra deciziei luate, condamnau „practicile primarului PNL Cristian Anghel", le considera ca fiind „foarte grave" si subliniau ca acestea „amintesc de comportamentul fata de presa al baronului Mischie".

Prin respectivul comunicat COM a cerut conducerii PNL „sa prezinte o reactie oficiala", iar reprezentantilor Aliantei DA „sa reactioneze fata de cele semnalate" .

Chiar daca acestea n-au venit imediat, in timp primarul Cristian Anghel n-a mai fost ales sau reales in conducerile Aliantei DA si PNL, n-a mai fost reales in functia de presedinte al Federatiei municipiilor si oraselor, si este data ca sigura si inlocuirea sa din functia de presedinte PNL Maramures.

Incetul cu incetul cu Ioan Romeo Rosiianu s-au mai solidarizat si l-au sustinut Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu, Centrul pentru Jurnalism Independent, Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor – Mediasind.

Ioan Romeo Rosiianu este si presedintele Sindicatului MEDIA Maramures, calitate in care este membru al Conventiei Organizatiilor de Media, mai este membru al uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, al Asociatiei Presei Sportive, are noua carti publicate, este inclus in mai multe dictionare si antologii literare, are mai multe premii literare si de ziarist, unele chiar de Cristian Anghel date „pentru merite deosebite in informarea corecta a cetateanului"! – cotidianul „Cotidianul", „Dimineata", „Uniunea Ziaristilor Profesionisti, Realitatea Tv s.a

Tehnici liberale de stergere a urmelor

N-au achiesat la „lupta" ziaristului Comisiile de Media din Senat si Camera Deputatilor – desi el le-a sesizat, pe rolul ultimei a si fost trecut, dat n-a mai fost chemat la audieri - Avocatul poporului, Comitetul de Lupta Impotriva Discriminarii s.a Dezinteres? Sfori liberale trase? Trafic de influenta? Greu de spus! Cert fiind doar faptul ca liberalii au facut tot posibilul, mai intai ca sa-si sprijine reprezentantul. Iar demersul lor s-a soldat cu „efecte" si in justitia maramureseana!

La rindul lui, Cristian Anghel n-a dormit deloc! Toate publicatiile din Maramures tac. Numai prin cotidianul „Graiul Maramuresului" mai este „scapat" cite un articol care puncteaza „evolutia conflictului".

In rest, pentru celelalte trei cotidiane, cinci saptaminale, trei posturi tv si cinci posturi de radio, drama ziaristului nu pare a fi subiect interesant! De ce? Pentru ca toate beneficiaza de substantiale finantari din partea Primariei Baia Mare. Cica tocmai pentru „transparenta decizionala"!

Mai mult chiar, saptaminalele „Viata Maramuresului" si „Ora locala" au chiar excelat in denigrarea ziaristului Ioan Romeo Rosiianu! Pus in fata acestei situatii de-a dreptul hilare – ziarist atacat de ziaristi – Rosiianu i-a deschis un proces de calomnie si insulta lui Cornel Sabou – ziarist care a cistigat la Strasbourg procesul cu Statul Roman, dupa ce fusese arestat pentru ca a scris despre judecatoarea Mariana Iancu.

Sabou a fost director la „Viata Maramuresului", saptaminal la care, paradoxal, Rosiianu fusese pina in luna noiembrie 2004 redactor sef.

Cornel Sabou a fost deranjat atunci de faptul ca Rosiianu s-a retras – cu intreaga echipa redactionala! – imediat ce a aflat ca Sabou este cercetat penal pentru emiterea de cecuri fara acoperire in valoare de aproape 6 miliarde, si pentru inselaciune. Dupa aparitia conflictului dintre Rosiianu si Anghel Sabou a sarit in ajutorul primarului si l-a denigrat pe fostul lui coleg.

Rosiianu l-a dat in judecata – dosar 251/2005 – si a cistigat prin sentinta penala 1510/15.09.2005 procesul in cauza. Cornel Sabou a fost condamnat la o amenda de 5 milioane de lei, si obligat sa-i acorde lui Rosiianu daune in valoare de 30 milioane de lei, plus cheltuieli de judecata in valoare de 10 milioane de lei.

Bani pe care, cu siguranta, Cristian Anghel nu o sa i-i dea ca sa scape basma curata!

In paralel cu sustinuta denigrare a lui Rosiianu, Cristian Anghel a mai reusit sa-i convinga pe cei de la cotidianul „Glasul Maramuresului" sa publice in permanenta in ziar programe tv din care rezulta ca Rosiianu are emisiuni la TL+(?!) Si asta in conditiile in care ziaristul n-a mai lucrat din data de 14 februarie 2005 la postul in cauza! Dar, cum ziarul este proprietatea consilierului judetean PD Corin Chereches, deci coleg de Alianta cu Anghel.

Altadata virit pina in git in afaceri cu alcool, Corin Chereches este proprietarul Statiunii Izvoarele – la 15 km de Baia Mare – si coactionar la proaspatul infiintat post de televiziune Axa Tv Baia Mare, unde gurile rele spun ca si Anghel ar avea vreo 13% obtinute dupa ce editorialistului Marian Ilea de la Glasul Maramuresului i s-a cam concesionat intreaga schimbare de borduri din oras.

Aceleasi guri rele mai sustin ca si fostul Ministru de Finante, Decebal Traian Remes – el insusi acuzat de sustinerea „alcoolistilor" din Maramures - ar avea vreo 10%. El are, cu siguranta, 20% din tipografia Marinex Print, subit autorizata de Imprimeria Nationala sa faca acte cu regim special in Maramures.

Tot ca o coincidenta, Marin Pruna se zice ca este si el actionar la Axa Tv, iar Glasul Maramuresului sta cu chirie in cladirea lui. Totusi, cert este faptul ca Remes Decebal e mare realizator de emisiuni tv la acest post, la fel si Marian Ilea, editorialist si bordurist.

In plus, dupa ce ziaristul Rosiianu i-a adresat primul set de intrebari in 8 februarie, Cristian Anghel, incercind sa-l intimideze pe acesta, l-a anuntat - printr-o adresa oficiala! - ca daca vrea informatiile trebuie sa plateasca, „in baza HCL 477/2002".

Verificind respectiva hotarire, Rosiianu a ramas mirat cind a vazut ca i se cereau bani in baza unei hotariri a carei aplicabilitate expira la finele anului 2003.

Fapt neimportant pentru judecatoarea Felicia Matei si procurorul Liliana Bageac! Ultima, ca o dovada clara a favorizarii lui Anghel, la primul termen de judecata in fostul dosar 1586/2005, a declarat ca „nu este important ce sustine ziaristul si ce documente aduce in sprijinul sau, Cristian Anghel are dreptate"! Declaratia ei socanta a fost atunci comentata si redata in cotidianele Glasul si

Graiul Maramuresului din data de 1 aprilie 2005. Apoi, gata! Anghel a incheiat cu aceste doua publicatii doua consistente contracte de publicitate. Apoi si cu celelalte. Preventiv! Scopul declarat este „transparenta decizionala", iar cel ascuns, un soi de taxa de protectie, o asigurare ca n-o sa i se mai dea lui Rosiianu posibilitatea sa-si spuna pasul.

Demersul sau a avut efect imediat, publicatiile nemaifiind interesate de „subiect", nici un ziarist nemaiparticipind la sedintele de judecata.

Justitie originala si originara, noroc si ghinion pentru ziarist

Primarului baimarean liberal Cristian Anghel ziaristul Ioan Romeo Rosiianu i-a deschis pina acum trei procese la Legea 544/2001, a accesului la informatiile de interes public si unul de ingradire a libertatii de exprimare.

Dupa cum am mentionat deja, primul dosar – nr 1586/2005 – in care cuplul de magistrati magistrali Felicia Matei si Liliana Bageac s-au pronuntat in favoarea lui Anghel, a fost retrimis spre rejudecare la Tribunalul Maramures dupa ce Curtea de Apel de la Cluj a casat sentinta data de acestea.

In al doilea dosar – inregistrat la Tribunalul Maramures sub nr. 1921/2005 – ziaristul a avut noroc cu carul.

El a facut recurs la sentinta civila nr 591, data in sedinta publica din 25 mai 2005 de catre judecatorul Eudochia Pop si procurorul Vasile Ioan Brisc – care este si purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Maramures – iar la Curtea de Apel Cluj (dosar nr 15812/RG/2005), in data de 14 septembrie 2005 a cistigat procesul in cauza.

De ce? Numai pentru ca Anghel si avocatul lui, Radu Stef – consilier local liberal, deci subordonat politic al lui Cristian Anghel, decan al Baroului Maramures, evidentiat ca politician numai printr-un singur proiect de hotarire de Consiliu Local, dar si acela de intrare in legalitate, dupa ce, cu acordul lui Anghel, isi extinsese ilegal cabinetul de avocatura! – au facut recurs tardiv.

Astfel, fiind decazuti din drepturi. In acest context, a fost admis recursul lui Rosiianu si, dupa ce acesta a demonstrat faptul ca in Baia Mare n-a prea avut parte de un proces corect, completul a decis sa-l oblige pe Anghel sa-i raspunda lui Rosiianu la intrebarile depuse de el in 11 februarie si sa-i dea ziaristului 10 milioane de lei ca daune morale.

Ca si in Baia Mare, procurorul a fost mai mult avocat al lui Anghel decit aparator al legii si, ca si in capitala judetului unde se agata harta in cui, judecatorul n-a vazut ca Anghel ii cerea oficial bani printr-o horarire a carei aplicabilitate expirase in 2003, si n-a vazut nici-o legatura in faptul ca ziaristul si-a pierdut locul de munca dupa ce s-a aratat prea interesat de modul in care

Anghel gestioneaza banii publici. Altfel spus, chiar si in contextul in care Legea in cauza spune clar ca informatiile cerute trebuie date in 30 de zile, si in contextul in care Anghel refuza ostentativ sa-i puna la dispozitie ziaristului documentele cerute, pentru refuzul lui si Curtea de Apel a gasit de cuviinta sa nu-l amendeze pe primar.

Altfel spus, sa-i incurajeze pe toti primarii din tara sa nu raspunda ziaristilor!

Al treilea proces pe aceeasi Lege 544/2001 pe care i l-a deschis primarului Cristian Anghel are nr 3208/2005 si este cel in care in data de 22 septembrie ziaristul a recuzat cuplul format din judecatorul Felicia Matei si procurorul Liliana Bageac pentru favorizarea primarului.

In acesta, de data aceasta ziaristul are dovezi si mai consistente, inclusiv adrese ale Postei Romane din care rezulta ca primarul i-a trimis un simulacru de raspuns la informatii cu mult dupa termenul legal. Dar, ca si in celelalte cazuri, Rosiianu e aproape sigur de faptul ca nici un judecator nu va avea curajul sa-l condamne pe Anghel si sa-i dea lui adevarate daune morale si materiale.

Pentru ca nimeni n-are curaj sa-l deranjeze pe edilul care, pentru a-si ridica propria vila intr-o zona de lux a orasului, a facut o seama intreaga de inginerii cu terenuri, pina cind a demolat si cinci case din Muzeul Satului din Baia Mare.

Cel de-al patrulea dosar si cel mai important dintre toate, e cel in care ziaristul il acuza pe primar si pe fostul sau director de la televiziunea la care a lucrat aproape sapte ani de ingradirea libertatii de exprimare. In acesta, initial inregistrat sub nr. 1615/2005, dupa vreo sase termene de judecata, judecatorul si-a declinat competenta, astfel incit dosarul a fost remis altui complet.

Interesant sau nu, dau abia dupa vreo doua luni si jumatate ziaristul a aflat ca dosarul are un nou numar de inregistrare – 6652/2005 – si ca noul termen de judecata va fi in data de 3 octombrie 2005. Coincidenta sau nu, dar procuror a fost – pentru ca nu se stie inca daca va mai fi tot el – tot Vasile Ioan Brisc, ca si in cel de-al doilea dosar al lui Rosiianu.

Incercari de intrare in legalitate cu sprijinul Politiei

Prins cu mita in sac de Rosiianu in ceea ce priveste mult invocata Hotarire a Consiliului Local Baia Mare nr. 477/2002, Cristian Anghel a initiat de urgenta un proiect de hotarire, trecut la foc automat sub nr 174/2005 printr-o majoritate liberala care si-a impartit pur si simplu orasul si care-si voteaza cu nonsalanta scutiri de impozite si taxe pentru propriile firme.

Cele mai bune exemple sunt actualul deputat liberal Ioan Hoban, fost consilier local, caruia i-au fost concesionate suprafete enorme de teren, inclusiv in plin centru al orasului, care a facut mai multe schimburi de terenuri cu Primaria lui Anghel si scutit de mai multe ori de felurite dari, consilierul liberal Ioan Fodo, benefiar si el al mai multor iertari si exonerari de plati, concesionar de spatii comerciale, consilierul liberal Ovidiu Pop, concesionar de spatii si beneficiar de nenumarate finantari pentru mai multe actiuni asa zis sportive pe care le-a initiat.

Singurul PSD-ist favorizat de „puterea" locala baimareana este Mircea Dolha, patron al postului local de radio Galaxia, patron al mai multor firme, dar si om caruia, pentru a i se cumpara complicitatea, i-au fost vindute la bani de nimic o centrala termica dezafectata si citeva terenuri. Plus ceva iertari de datorii. Exemplele pot continua asa la nesfirsit!

Sesisat in repetate rinduri de mai multi ziaristi, dar si de simpli cetateni, asupra mai multor abuzuri ale alesilor locali, Inspectoratul Judetean de Politie a evitat mereu sa le faca dreptate muritorilor de rind.

Pretul? Toate strazile pe care stau ofiterii superiori si sefii din Politia Baia Mare si Inspectoratul Judetean de Politie sunt asfaltate, trotuarele dalate, canalizarile puse la punct. Asa cum nici macar zonele centrale nu sunt!

A facut si ziaristul Ioan Romeo Rosiianu o astfel de sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie Maramures. Pe marginea contractului nr 208/27.01.2005 incheiat de Anghel cu conducerea postului TL+.

De ce? Pentru ca dreptul de realizare de stiri, reportaje si emisiuni la acest post il are – sau ar trebui sa-l aiba! – SC Fastpromo din Brasov, o societate de garsoniera care gestioneaza toate studiourile teritoriale pe care RDS si RCS Romania le-a achizitionat in ultima perioada.

Ori, in contractul cu pricina, Cristian Anghel angaja cu SC Canal 7 Baia Mare – firma proprietara de cablu, in sediul careia SC Fastpromo si-a deschis punct de lucru zonal – realizarea emisiunilor exact pe timpii si in zilele de lucru in care a avut emisiuni timp de aproape sase ani Rosiianu.

Pornind de la aceasta usor vizibila "neconcordanta", Rosiianu a facut sesizarea nr. 4117/23.02.2005 la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul politiei economice de la Inspectoratul Judetean de Politie Maramures.

Sesizarea a fost preluata spre rezolvare de comisarul sef Ioan Ceterchi, Seful cu investigarea fraudelor, a carui sotie lucreaza la Curtea de Conturi, care curte de Conturi n-a gasit nimic niciodata la primaria lui Anghel.

De ce? Pentru ca sotia sefului Rus este sefa de birou in primaria lui Anghel si, dupa anumite birfe, nici n-ar prea avea acoperire in studii pentru functia pe care o ocupa dna Rus. Dar, tot o ocupa! Lucru cel mai important, de altfel!

Cum a gestionat Ceterchi dosarul? Foarte bine! In sensul ca, subit sau nu, intre Csaba Verba – directorul lui Rosiianu la Fastpromo Baia Mare, dar si administrator al SC Canal 7 Baia Mare – si Cristian Anghel a aparut, dupa sesizarea ziaristului, actul aditional nr.1/23.02.2005 prin care Verba, fara sa refaca contractul, ii cerea primarului sa nu mai vireze banii cuveniti pentru emisiunile facute de Anghel in locul lui Rosiianu in contul SC Canal 7 ci in cel al SC Fastpromo.

Subita intrare in legalitate! Cu ajutorul unor alte ilegalitati! Sub ochii unui comisar sef care ar fi trebuit sa vegheze la respectarea legalitatii!

Exasperat si de acest fapt, dar si de trei extrem de ciudate scrisori pe care le-a primit acasa de la fosta si actuala conducere a IJP Maramures, Rosiianu a solicitat sa-i fie date copii dupa dosarul cauzei. Prima scrisoare era adresata lui ROSIANU IOAN ROMEO, a doua lui ROMEO IOAN ROSIANU si a treia lui ROSIANU ROMEO DAN.

Trei persoane care nu locuiesc la adresa lui Rosiianu, de vreme ce pe ziarist il cheama IOAN ROMEO ROSIIANU. Cu doi I in numele de familie! Dupa ce a amenintat ca va ajunge pina la ministrul Blaga pentru a obtine respectivele copii, noul inspector sef Ioan Isac a dispus sa-i fie imminate toate actele ziaristului, legal solicitate de acesta in scris.

Demersul a fost unul izolat, el nemaifiind continuat si de pedepsirea comisarului sef ceterchi, sub ochii caruia un contract „strimb" a fost „indreptat" printr-un aditional cel putin ciudat.

Ca sa nu zicem iarasi ilegal! Caz agravat si de faptul ca acelasi comisar Ceterchi a mai incalcat si prevederile Codului de Procedura Penala care spune ca celor reclamati trebuie sa li se ia declaratii la sediul politiei.

Ori lui Anghel si Carmen Pop, director economic in Primarie si cosemnatar al contractului cu pricina, dar si beneficiara a unui spatiu enorm in Centrul Istoric al Baii Mari pentru o pizzerie a fiicei ei, despre care s-a scris ca ar fi amanta primarului, si care este asociata cu primarul in doua firme, respectiv firmele BAPS PLUS SA si BAPS GRUP SRL, firme unde, printre asociati mai apar fostul secretar de stat din Ministerul Industriilor Nicolae Dicu si actualul director economic al CN REMIN Baia Mare, Muresan Dorel Stefan, firme care au ca obiect de activitate transportul feluritor materiale si care au datorii si la Primaria lui Anghel - Ceterchi le-a acceptat declaratii scrise la calculator si inregistrate la Primaria Baia Mare.

Oarecum speriat de faptul ca Rosiianu va face publice datele din dosar, comisarul sef Ioan Ceterchi si-a inaintat la Ministerul Administratiei si Internelor cererea de pensionare.(?!)

Pseudoreforma in justitia Maramures

Faptul ca Rosiianu a recuzat un complet de judecata a avut darul de-a agita spiritele in justitia maramureseana. Dupa ce a cistigat un proces cu unul dintre ziaristii vinduti primarului, ziaristul dat afara pentru ca s-a interesat prea tare de modul in care Anghel cheltuie si gestioneaza banii publici, prin demersul sau ameninta sa-i taie acestuia si pilele din Tribunalul Maramures.

Conducerea Tribunalului s-a intrunit in regim de urgenta si a analizat cererea ziaristului care a amenintat cu Strasbourgul daca Felicia Matei si Liliana Bageac nu vor fi schimbate.

Pina atunci insa el asteapta niste raspunsuri, niste informatii publice pe care Cristian Anghel ar fi trebuit sa i le dea, dupa o lege care pare facultativa pentru el, in cel mult 30 de zile. Lucru care nu s-a intimplat. Si care in nici un caz n-o sa se intimple repede. Pentru ca Anghel nu vrea sa fie deranjat.

Iar nici Politia si nici Justitia n-o face! O face, insa, un ziarist care, de dragul adevarului si profesiei, a preferat sa-si piarda locul de munca decit sa taca.

In plus, dat fiind faptul ca vorbim acum de un adevarat nou inceput in judecarea primului dosar, acesta va mai avea inca mult timp de asteptat, pentru ca e greu de crezut ca nu va fi vorba de o noua tergiversare din partea primarului si a celor care-l favorizeaza pe fata pe reprezentantul unei puteri care se bate cu caramida in piept ca e cinstita si ca vrea o reala reforma in justitie.