Aparatura medicala in valoare de 30.000 RON sta inchisa in biroul viceprimarului din Prundu Bargaului (judetul Bistrita-Nasaud), Gavrila Bruj.

El a declarat ca aparatura de fizioterapie este necesara pentru tratamente in viitorul centru medico-social de la Susenii Bargaului, deocamdata nefunctional, si sustine ca a optat pentru depozitarea acesteia in biroul propriu intrucat unitatea nu a fost inca deschisa si exista riscul sa fie furata.

"Eu am semnat pentru aceste aparate si trebuie sa am grija de ele. Deocamdata, nu am putut deschide centrul de la Susenii Bargaului pentru ca asteptam o rectificare bugetara la CJAS care sa le dea posibilitatea celor de acolo sa semneze un contract cu noul centru", a spus Bruj.

In imobilul de la Susenii Bargaului se mai afla, insa, si aparatura radiologica, asigurata prin bani de la Banca Mondiala. Si aceasta aparatura se afla tot sub cheie, iar bolnavii din zona sunt obligati sa parcurga zeci de kilometri pana in municipiul Bistrita daca au nevoie de investigatii medicale.

In viitorul centru medico-social de la Susenii Bargaului au fost investite circa 6 miliarde lei vechi in reabilitarea vechiului spital satesc, care a fost dezafectat in urma cu opt ani. Lucrarile la noul centru au inceput in primavara lui 2004 si s-au incheiat in luna decembrie a aceluiasi an. Proiectul a fost finantat de Ministerul Integrarii Europene si CL Prundu Bargaului.