Prefectul Ion Oprea si Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean nu si-au mai tinut audientele de foarte multa vreme. Primii oameni ai judetului explica lipsa contactului "birocratic" cu lumea prin aceea ca s-au aflat in toiul inundatiilor care au lovit Vrancea la inceputul lunii iulie.

In tot acest timp, cetateanul plin de probleme si de sperante ca autoritatile statului le vor rezolva reclama lipsa de interes manifestata de sefii judetului fata de problemele cu care se confrunta.

De la inceputul lunii iulie, de cind au inceput inundatiile in judetul Vrancea, prefectul Ion Oprea n-a mai dat cu ochii de "amarastenii" care, uneori, bat cale lunga sa ajunga sa plinga pe umarul autoritatilor.

Daca la preluarea functiei, acesta invita si ziaristii la audiente, acum petentii nu prea mai sint bagati in seama. Ion Oprea spune, totusi, ca s-a intilnit cu oamenii in teren, acolo unde s-a aflat pe timpul inundatiilor si dupa.

"Este adevarat, nu am avut cum sa particip la audiente, pentru ca am fost in teritoriu, unde am vorbit cu oamenii. Cu toate astea, juristii din Prefectura s-au aflat in fiecare zi la audiente, de vorba cu oamenii, chiar si in zilele in care acestea nu erau programate", a declarat prefectul Ion Oprea.

Nici fostul subprefect Manole Merchea nu s-a prea "omorit" dupa audientele plicticoase si cu miros de taran, pe timpul mandatului sau de noua luni, el peferind sa tina audientele in birou, la aer conditionat.

Actualul subprefect, Dragos Mircea, a tinut, ce-i drept, primele sale audiente, insa nu se stie daca nu se va plictisi si el intr-o zi. La ora actuala, audientele din Prefectura sint tinute de juristul Mioara Flenchea, secretar interimar, un fel de om bun la toate in institutie.

In ceea ce-l priveste pe presedintele Consiliului Judetean, pesedistul Marian Oprisan, acesta chiar n-a mai avut nici un interes sa tina audientele in prima si ultima marti din luna, pentru ca nu mai are pentru ce sa faca putina campanie electorala, dar, mai ales, problemele pe care acesta le are cu procurorii PNA il "retin" din activitatea pe care, cel putin in timpul campaniei electorale, o desfasura si o mediatiza la televiziunile locale de fiecare data cind se tineau audientele. Totusi, si Marian Oprisan spune ca a tinut audientele, invitindu-ne chiar sa participam la urmatoarea, care va avea loc in ultima marti din luna septembrie.

Pina una alta, oamenii disperati ajung in audienta tot la mass-media, unde se pling ca audientele autoritatilor publice nu-si mai urmeaza cursul firesc si ca sint dati afara de cei carora le-au dat votul anul trecut.