Nemultumiti ca actionarii clubului nu le-au livrat inca pe card salariul de 2,8 milioane de lei vechi si nici prima de 200 de dolari cuvenita dupa meciul cu Midia Navodari, disputat in urma cu doua saptamini, fotbalistii botosaneni au refuzat, ieri, sa urmeze programul de pregatire stabilit de antrenorul Mihai Ciobanu.

Informat de razmerita fotablistilor, Valeriu Iftime, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al FC Botosani, a decis sa-i excluda din lot pe Mihai Filip, capitanul botosanenilor, si pe Vasile Prisaca, unul dintre cei mai buni jucatori. "Mi-au demonstrat ca sint doar o gasca de golani fara caracter si moralitate.

Este un gest cit se poate de obraznic, care intrece orice limita a bunului simt si de aceea am decis ca si ceilalti sa fie penalizati pentru ca s-au abatut de la programul echipei ", a declarat Valeriu Iftime, aflat la Bucuresti in interes de afaceri. Acesta a precizat ca nu intelege atitudinea fotbalistilor, chiar daca a intirziat cu citeva zile plata salariilor.

"Conform regulemnatului, prima pentru victoria cu Midia poate fi platita pina la sfirsitul lunii ", sustine Valeriu Iftime.

Considerat principalul vinovat de cele intimplate, capitanul formatiei botosanene, cununat de Valeriu Iftimie in urma cu doua saptamini, si-a contrazis nasul, spunind ca prima de 200 de dolari trebuia achitata pina pe 10 septembrie, in timp ce salariul trebuia acordat de mai bine de o saptamina. "Daca ei cred ca eu sint principalul vinovat, atunci nu mai am ce spune.

Trebuie insa sa se tina cont ca eu, in calitate de capitan, nu fac altceva decit sa fac legatura intre fotbalisti si conducerea clubului ", a declarat Mihai Filip, care a spus ca hotarirea de a nu participa la antrenamente a fost luata prin vot de majoritatea jucatorilor.

Intrebat de criza de la FC Botosani, noul director executiv al FC Botosani Mircea Maieron a declarat ca este intr-o sedinta si nu poate oferi relatii "prin telefon ", aceasta fiind prima data cind oficialul refuza sa dialogheze cu un reprezentant al presei locale. In schimb, Cornel Sfaiter, vicepresedintele CA, s-a declarat surprins de decizia fotbalistilor.

"De cind sint eu implicat in acest fenomen nu s-a intimplat ca jucatorii sa faca greva. Mi se pare o mare nesimtire si va asigur ca se vor mai lua masuri impotriva lor. Un singur lucru as vrea sa le transmit: sa tina cont ca in tara sint jucatori care nu si-au primit banii de opt luni ", a spus Cornel Sfaiter.

Acesta a precizat ca actiunea fotbalistilor este de condamnat cu atit mai mult cu cit ea vine dupa infringerea rusinoasa de la Suceava si inaintea unei partide importante cum este cea de miine impotriva Petrolului Moinesti. Actionarii nu exclud posibilitatea ca greva de ieri sa fi fost raspunsul fotbalistilor la hotarirea conducerii de a-i remunera in functie de locul ocupat in clasament.

Cu toate ca nu au fost de acord sa incaseze intre 35 si 245 de dolari pentru fiecare punct, jucatorii au semnat regulamentul de ordine interioara, doar dupa ce li s-a promis ca pina la sfirsitul turului vor primi avans cite 100 dolari la fiecare victorie obtinuta de pe locurile 1-5 si 50 dolari pentru fiecare succes inregistrat de pe pozitiile 6-9.

Mihai Ciobanu, antrenorul principal al FC Botosani, este cel mai afectat de criza actuala. Cu sapte fotbalisti indisponibili din cauza accidentarilor si cu alti doi exclusi din lot, acesta se vede pus in situatia de a apela la jucatorii de la echipa satelit, pentru a putea trece pe foaia de joc cel putin 16 nume.

Aceasta situatie, dar si eventualele sanctiuni ale grevistilor au constituit subiectul unei sedinte cu actionarii, antrenorii si ceilalti oficiali ai clubului, desfasurata ieri seara