Cat de curand, un memoriu care prezinta punctual toate neregulile si ilegalitatile comise de catre administratia Iepuresti va ajunge pe biroul prefectului Norut Stanisteanu. De aici incolo, suntem convinsi, reprezentantul guvernului in teritoriu va lua masurile ce se impun. Daca acestea se impun, intr-adevar, iar acuzele multor sateni cu care am luat contact nu sunt, poate, decat apa de ploaie.

Dar sa deslusim aceasta "apa de ploaie", macar asa, de curiozitate. Targul comunal, inaugurat anul trecut, s-a dovedit lipsit de utilitate, nefunctionand pana acum chiar daca din bugetul local s-a cheltuit un miliard. Consiliul Local Iepuresti a aprobat taxele de functionare, dar primarul nu a dus la indeplinire hotararea in cauza.

Pe langa acest miliard dus pe apa sambetei, alte 900 de milioane s-au cheltuit nejustificat in cadrul unei actiuni de pietruire drumuri comunale si satesti. Planul si strategia acestei lucrari lipsesc cu desavarsire.

Apropo de lucrari de pietruire drumuri comunale si satesti, Gheorghe Paunescu s-a implicat fara a avea vreo calitate in pietruirea DC Iepuresti-Chirculesti, lucrarea fiind administrata de grupul comunitatii rurale sarace Chirculesti dupa investitia de 75.000 dolari veniti prin FRDS (Fondul Roman de Dezvoltare Sociala).

Urmare a unei administrari catastrofale a domeniului public, caminele culturale din Iepuresti si Gorneni sunt pe punctul de a se prabusi, in aceeasi situatie aflandu-se si scolile din satele Chita si Banesti.

Nu in ultimul rand, la lucrarea de pietruire drum comunal 141A Iepuresti-Valter Maracineanu (intre km 2+800 si km 4+500) s-au deturnat fonduri. In realitate, a fost executata o portiune de drum satesc (foto), taman inaintea alegerilor electorale din iunie 2004, dar nici aceasta lucrare nu justifica suma de 2 miliarde, fiind aduse si aruncate cateva basculante de nisip.

Inutil sa adaugam ca masina primariei a fost folosita, un an intreg, numai de familia primarului, satenii amuzandu-se pe seama demersului lui Paunescu de a ascunde urmele de uzura: a fost modificat kilometrajul, iar primarul, personal, a cumparat anvelope noi.

Evident, utilizarea masinii a fost efectuata fara foi de parcurs, de cele mai multe ori fiind alimentata cu motorina cumparata pentru tractorul primariei.

Daca bugetul a fost secatuit prin investitii ineficiente, in schimb - se plang, invidios, cvasimajoritatea locuitorilor comunei ? averea lui Paunescu a crescut exponential in ultimii ani, primarul detinand acum 80 de ha de pamant in cea mai fertila zona ? tarlaua Uricari. Pe langa moara comunei si multe alte bunuri care nu mai au rost a fi enumerate, acestea nefiind, in fapt, motiv de repros.

Gheorghe Paunescu, pana la urma, poate sa detina si averea lui Donald Trump. Sa fie sanatos si la buzunar (oricat de) gros. De anomaliile petrecute la primarie trebuie dumnealui sa raspunda. De drumul comunal 141A Iepuresti-Valter Maracineanu, bunaoara. De caminele culturale si scolile ce stau sa cada peste vreun vagabond fara de acoperis.

Aceste neajunsuri, ca sa nu le spunem altfel, intereseaza comunitatea ce a nu a avut curajul sa nu-l voteze. Dar si pe potentatii vremii, care, intamplator, nu mai canta sub acelasi stindard cu trei trandafiri. Iar din mandatul actual nu s-a scurs decat patru anotimpuri.

Ce-o mai fi peste alte douasprezece, cand va reveni PSD-ul la guvernare? O intrebare care, indraznim sa ne imaginam, il intereseaza pe Gheorghe Paunescu. Daca nu cumva isi va descoperi valente doctrinar-portocalii.