Fosta sotie a premierului Calin Popescu Tariceanu construieste o pensiune turistica de lux in mijlocul viilor parasite de un afacerist apropiat PSD, in orasul prahovean Urlati.

Dupa ce controversatul om de afaceri, Ovidiu Tender a cumparat acum aproximativ doi ani, societatea Videlmar, considerata pina nu demult cel mai mare producator de vin din judetul nostru, treptat viile au fost lasat prada paraginii si hotilor. Pe dealurile apartinind Videlmar, in multe zone n-au mai ramas nici butucii de vie. Totul a fost furat sau s-a degradat.

Asa s-a intimplat si la Ferma 7 Videlmar de pe Valea Bobului, unde numai vechea poarta si niste butoaie stricate mai amintesc de ceea ce era aici cu trei ani in urma de exemplu. Tot acum doi ani, premierul Tariceanu a divortat de Livia Popescu Tariceanu, actionar al societatii bucurestene LPT Solutions si membru in Consiliul de Administratie al SIF Muntenia.

Societatea s-a angajat mai apoi sa contribuie la promovarea turismului in orasul prahovean si s-a apucat sa reabiliteze fostul sediu al Fermei 7 Videlmar, pentru a-l transforma intr-o pensiune zice-se cu circuit inchis, care se va numi "Regina Viilor". Printre urlateni s-a aflat ca localul ar apartine premierului Tariceanu, asa ca foarte putini vor sa vorbeasca despre el.

Cu atit mai putin paznicul care ne-a comunicat taios ca nu are voie sa lase pe nimeni sa se apropie de cladire. Nici cei cinci dulai pe jumatate maidanezi, eliberati odata cu apropierea noastra de poarta de intrare nu prea erau bucurosi de oaspeti... In definitiv nu intelegem de ce o asemenea investitie trebuie atit de bine pazita de ochiii curiosilor.

Primarul Urlatiului, Marian Machitescu se bucura ca odata finalizata, pensiunea ar putea contribui esential la dezvoltarea turismului in localitatea prahoveana. Oricum zeci de hectare ale societatii Videlmar au fost abandonate de Tender, iar datoriile cresc pe zi ce trece (7,6 miliarde de lei la bugetul de stat si 4 miliarde le bugetul local