La doua zile de la publicarea unui material extrem de calomnios la adresa sa in imunda fituica finantata cu banii fugarului contrabandist Tarau-junior, avocatului oradean Ioan Cigan nu-i trecuse mania. Se pare ca nici nu-i va trece prea curand.

Maestrul baroului a fost balacarit in mod public, intr-o maniera inimaginabila! Dar ceea ce a pus capac situatiei a fost nu atat lipsa de recunostinta a famigliei Tarau, care a beneficiat de mai multe servicii avocatesti din partea lui Ioan Cigan, cat faptul ca fostului lor aparator i-a fost atacata „jurnalistic" sotia si viata privata.

Cunoscutul avocat a ajuns la concluzia ca golaniilor patronate de ex-prefectul PSD nu li se poate raspunde decat intr-un singur fel, in unicul limbaj pe care-l percep cei de o asemenea factura prosta: „Il bat, f....u-i muma lui de bandit, unde-l intanesc, in oras, la biserica sau in varful muntelui!"

„Nemernicul uita ca mi-am pierdut ore intregi sa-i descalcesc afacerile, intotdeuna incurcate si multe pe langa lege. Mi-a batut la usa si mi-a respirat aerul curat, sa-l scot din rahat! Asa-mi multumeste banditul? Nu-si poate struni mercenarii?"

Helga, fata cu barbi

In ultimul numar al fituicii na-tarailor, lui Ioan Cigan ii sunt rezervate doua pagini, fiindu-i imputata o situatie pe care el nu a negat-o niciodata: a fost ofiter al fostei Securitati ceausiste.

In sprijinul acestei „descoperiri" este redata o discutie intre ziaristii Marin Chelu si Sergiu Vaida, publicata in 1992 de „Gazeta de Vest".

In continuarea „anchetei", se trece la atac impotriva sotiei avocatului Cigan, „vinovata" de o prestatie onorabila in magistratura, „culmea carierei sale reprezentand-o functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Oradea".

Helga Kovacs, autoarea mizeriei, sustine ca „multi oameni de afaceri si firmele lor sunt clientii sotului ei, motiv pentru care Dana Cigan nu trebuie sa ajunga din nou vicepresedinte al Curtii de Apel".

Santaj a la Juju

„Batranul Tarau m-a contactat de mai multe ori pentru numeroasele probleme pe care le au cei din familia lui", zice Cigan. „Ziarul natarailor – cum bine le-a zis GAZETA - nu este decat un mijloc de a improsca cu noroi in adversarii de afaceri sau de alta natura ai familiei Tarau.

Ameninta si se apara cu mizeria pe care o rastoarna in capul oamenilor. Daca cineva le-a facut o observatie sau le-a fost impotriva cat de cat, nu a dat curs pretentiilor lor sau i-a ignorat prea fatis, se pot regasi apoi in rubricile fituicii.

Unul dintre cei care a patit asa este Ionel Ungur, fostul prefect si apoi director al Petrom Bihor. A intrat intr-un litigiu cu Tarau din cauza unei case de pe strada Delavrancea, si apoi a devenit abonat al barfelor si minciunilor din fituica!"

Prin facsimilul alaturat, GAZETA confirma practica natarailor si are acum o explicatie plauzibila, dintr-o sursa foarte apropiata candva lui Tarau, a atacurilor santajiste declansate impotriva lui Ionel Ungur.

In afara de faptul ca nu a cedat imobilul visat de Tarau, bietul om a mai „gresit" cu ceva: a refuzat o favoare pentru fituica si nu a fost de acord sa transforme institutia pe care o conducea intr-o „ghereta" de „distribuire a 200 bucati cu titlu gratuit in cadrul statiilor dvs. de distributie a carburantilor"!

„Daca e barbat, sa stea fata-n fata cu mine!"

„A mai venit sa-l ajut in litigiul pe care-l are cu fostii angajati ai ziarului! Nu am vrut sa ma implic, dar am vazut cum i-a tratat apoi in fituica! Un bandit, asta este Tarau! Si mosu’, si fi-su, fugaru’! Sa-i fereasca Dumnezeu sa-mi pice unul dintre ei in cale, ca-i rad cu fulgi cu tot!

Asta este ziaristica, sa te legi de familia unui om? Sa-ti bati joc de cel care te-a ajutat si caruia ii datorezi multe? Daca e barbat – desi dupa cum vorbeste si arata, ma indoiesc – sa dea fata cu mine si atunci sa repete ce a scris in ziarul finantat de acesti escroci din banii ce trebuiau sa ajunga la buget si ei i-au fraudat! Puteti scrie tot ce am spus, o repet oricand ca-l plesnesc pe Tarau imediat ce-l vad pe escroc!"

Un alt „obisnuit" al fituicii de scandal finantate de contrabandistul fugar este inspectorul general adjunct Dorel Luca.

Cu ce a gresit fata de Tarau senior colegul sau de la Inspectoratul Scolar Bihor? Se pare ca nu a fost de acord sa-l mai tina in functie pe basinos dupa implinirea varstei de pensionare.