Decesul directorului executiv al Directiei Generale de Finante Publice (DGFP) Alba, Adela Ghisoiu, intr-un grav accident de circulatie, a readus in discutie "batalia" pentru cea mai importanta functie de conducere din cadrul institutiei.

Prin negocierile incheiate la nivel judetean cu ceilalti parteneri de coalitie, acest post revine PNL care urmeaza sa desemneze un alt membru al partidului la conducerea DGFP.

Surse neoficiale au precizat faptul ca viitorul director executiv interimar al institutiei va fi actualul director adjunct Maria Iacob, fost angajat al Administratiei Financiare a municipiului Aiud. Numirea acesteia pe postul ramas vacant este data ca sigura, cel putin in perioada de interimat, necesara pana la organizarea unui nou concurs.

Instalarea Mariei Iacob in functia respectiva, chiar si numai interimar, ar putea declansa un adevarat scandal, avand in vedere ca aceasta nu reusit sa promoveze concursul organizat pentru postul de director executiv adjunct. Concursul a fost organizat la data de 11 iulie 2005, fara a se face, insa, publicitatea necesara si prevazuta de lege.

Anumite persoane din cadrul DGFP care ar fi dorit sa se inscrie la concurs au declarat ca singura care avea cunostinta de examen a fost Maria Iacob, impinsa de la spate de liberali.

Aceasta, deoarece, potrivit acelorasi surse, fosta angajata a Administratiei Financiare Aiud nu si-a dorit functia din fruntea directiei, dar a fost convinsa de reprezentantii PNL, aflati intr-o criza de specialisti in domeniu.

Examenul nu a fost, insa, promovat de catre Maria Iacob, rezultatul final fiind o nota apropiata de 2. Acest lucru nu a impiedicat conducerea Ministerului de Finante sa o numeasca "cu delegatie" in functia de director adjunct.

"Conform ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 376/2005, primit la DGFP Alba in data de 21.07.2005, doamna Iacob Maria a fost promovata in functia publica de conducere de director executiv adjunct - Activitatea de metodologie si administrarea veniturilor statului din cadrul DGFP Alba", se precizeaza intr-un comunicat de presa facut public de reprezentantii institutiei la momentul numirii in functie a noului director adjunct.

Maria Iacob a ocupat atunci postul ramas vacant in urma demisiei unui reprezentant al PSD, Cornel Suciu.