Localitatea aradeana Adea a fost in noaptea de sambata spre duminica scena unor evenimente pe cat de amuzante pe atat de… ilegale. Dupa ce saptamana trecuta mai multi locuitori au depus plangeri la politie ca le dispar gainile din curti, sambata, un cetatean a reclamat furtul a nu mai putin de 13 pasari din ograda.

O echipa complexa, insotita de un caine de urmarire, s-a deplasat la domiciliul reclamantului pentru a lua urma faptasului. Asa se face ca dupa mai multe ore de cautari, patrupedul i-a condus pe oamenii legii la locuinta celui care a furt gainile. De fapt au fost doi faptasi, doi tineri cu varsta de 17 respectiv 21 de ani, ambii fara ocupatie.

La vederea politistilor, cei doi au devenit agresivi si nu au permis desfasurarea anchetei. Pentru ca nu au putut sa-i stapaneasca, in contextul in care le-au sarit in ajutor alte patru persoane aflate in locuinta, politistii au chemat trupele speciale D.P.I.R.

Dupa sosirea fortei de interventie, oamenii legii au putut continua cercetarile si au reusit sa gaseasca dovezile care ii invinovateau pe cei doi. Din pacate pentru pagubit, gainile – in valoare de 2 milioane de lei – nu au putut fi recuperate deoarece fusesera deja taiate, fripte si mancate de cei sase petrecareti.

Celor doi tineri le-au fost intocmite dosare de cercetare penala iar celelalte patru persoane au fost amendate cu cate 8 milioane de lei.