Neputinta sau greata? Cum ar putea fi interpretat gestul unui spion care crede in protejarea judetului nostru de coruptie, de a ne arunca, fara urme de amprente, un dosar gros, tesit la colturi, cu personaje celebre ale judetului, innegrite de coruptie?

Delatiune si capcana. De ce si-ar risca un angajat in serviciile secrete slujba pentru ca nume si afaceri insailate cu stiloul pe sute de coli de hartie sa vada lumina tiparului?

Redactorii nostri nu au reusit sa discearna adevarul de minciuna. Unele dintre persoanele ale caror nume apar in dosar au fost deseori subiectii anchetelor noastre.

Politicieni, sefi de administratii publice sau functionari publici precum Florea, Pascan, Natea, Ioan Pop, clanul Farcasan, Claudiu Maior, comisari ai Garzii Financiare, politisti - ne-am recunoscut stilul. Chiar si atunci cand a venit vorba de oameni de afaceri. Unele acuzatii ne sunt necunoscute.

Nu contestam ca ar putea fi veridice… Dar nici nu ni le asumam. Mai ales intr-o perioada nebuna, in care sloganele despre coruptie sunt pe buzele tuturor politicienilor. Dar le consemnam.

Preoti

Protopopul Gheorghe Sincaa, acuzat ca a bagat mana in conturile bisericii, acumuland o avere fabuloasa - case si masini de lux.

Cristian Pomohaci, preotul ascuns la Mosuni, acuzat ca apeleaza la mijloace neortodoxe pentru a-si atrage prozeliti si a se imbogati.

Ioan Lazar, preot la Biserica de lemn din Targu Mures, acuzat ca din banii oamenilor si-a facut manastire proprie in comuna Sanger.

Administratie publica

Lokodi Edita Emoke, presedintele Consiliului Judetean Mures, acuzata ca face protectie firmelor maghiare si incearca impunerea unor apropiati de etnie maghiara in institutiile subordonate si in aparatul propriu al CJ.

Ioan Toganel, secretatul Consiliului Judetean Mures, acuzat ca nu a supravegheat suficient de bine activitatea Directiei pentru Protectia Copilului, permitand derularea unor licitatii trucate.

Alexandru Petru Fratean, vicepresedintele Consiliului Judetean, acuzat de afaceri oneroase la Romarm, pe vremea cand ministru al Industriilor a fost Radu Berceanu.

Emil Groza, vicepresedintele Consiliului Judetean, i se imputa managementul defectuos al ATOP.

Balogh Jozsef, consilier judetean, acuzat ca obtine lucrarile pentru firma pe care o patroneaza din umbra, Multiprod Impex, la mica intelegere cu liderii UDMR.

Dorin Florea, primarul Targu Muresului, este acuzat ca a pastorit timp de cinci ani toate licitatiile publice si incredintarile directe din primarie, contractate de afaceristi dubiosi, prieteni de-ai casei.

Afaceri precum deszapezirea, licitatiile pentru executiile de drumIri si trotuare, incredintate unui grup restrans de firme - Salubriserv, Valpet, Thermolit etc., au fost contestate in instanta sau au ajuns sa fie anchetate de catre procurori. In ultima vreme este acuzat ca a favorizat mai multe firme austriece contra comisioane grase.

Ovidiu Dancu, primarul orasului Ludus, acuzat ca si-a bagat mana in banii bugetului local pentru a-si moderniza casa parintilor si pe cea a familiei sale sau ca se plimba in interes personal cu masina institutiei.

Nagy Andras, primarul municipiului Reghin, acuzat ca, prin interpusi, controleaza impreuna cu viceprimarul Sorin Pui propria firma de neoane. Atat el cat si Pui sunt acuzati, de asemenea, ca au organizat licitatia pentru canalizarea orasului pentru a o incredinta propriei camarile.

Octavian Popa, primarul municipiului Tarnaveni, acuzat ca a favorizat firme ale unor prieteni sau societatea la care lucreaza presedintele PSD, Ovidiu Natea.

Ovidiu Chindris, viceprimarul municipiului Tarnaveni, acuzat ca a intrat in jocuri dubioase de dragul primarului Popa.

Ioan Micsa, consilier local PSD, Tarnaveni, acuzat ca a distrus BICAPA si ca este papagalulde serviciu al primarului.

Adrian Lapadat, primarul comunei Vanatori, acuzat ca a dat mita electoratului pentru a fi reales, ca a mituit romii pentru a nu-si recunoaste semnaturile date pentru referendum sau ca prefera sa lucreze cu angajati din Targu Mures pentru a nu fi controlat unde se duc banii.

Tot in sarcina lui a fost retinuta acuzatia ca nevasta sa a ocupat functia de contabil sef in primarie si ca si in prezent, desi este in concediu de maternitate, se ocupa de actele contabile.

Ovidiu Oltean, primarul comunei Taureni, acuzat ca recurge la forta si ii snopeste in bataie pe satenii nesupusi; acuzat de altfel de incredintarea unor active si a unor terenuri unor oameni de afaceri apropiati PSD.

Dorin Danesan, primarul municipiului Sighisoara, acuzat ca a mijlocit contracte de lucrari pentru colegi de partid.

Marius Pascan, directorul executiv al Primariei Targu Mures, acuzat ca s-a inconjurat de un grup de corupti, a luat spaga si ca fuge de raspundere apeland la relatiile sale cu seful PNA.

Dan Gliga, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat, acuzat ca s-a lasat prins in cercul de interese obscure ale primarului.

Cornel Core, fostul sef al Administratiei Pietelor, acuzat ca a folosit Primaria pentru a-si inlesni propriile tranzactii imobiliare; de asemenea, i se imputa traficul de influenta facut pentru a cumpara un imobil pe care nu-l putea cumpara legal.

Doru Opriscan, consilier local, Targu Mures, acuzat ca are niscaiva interese obscure in afacerea Energomur, ca a inchis ochii la matrapazlacurile primarului, din prietenie.

Mihai Porutiu, fost consilier local, Targu Mures, acuzat ca a participat la licitatii trucate.

Claudiu Maior, consilier local, Targu Mures, acuzat ca a invartit fondurile publice prin propria firma privata de transport.

Fratii Benedek, acuzati ca au pus mana, in mod ilegal, pe mai multe ferme din zona Acatari si Gaesti.

Kolozsvari Zoltan, consilier local, Targu Mures, acuzat de complot cu primarul Florea si ca era dispus sa inchida ochii la vanzarea spatiilor comerciale conform Legii nr. 550.

Virgil Mailat, consilier local, Targu Mures, acuzat ca si-a cladit imperiul berii pe tepuirea fostilor parteneri de origine engleza, respectiv australiana.

Liviu Pop, consilier local, Targu Mures, acuzat ca vizeaza sa puna mana pe patrimoniul Federalcoop cu ajutorul unor oameni de afaceri specializati in tranzactii imobiliare.

Aurel Mircea Pop, consilier local, Targu Mures, acuzat ca este santajabil prin sotia sa, care este functionar public la primarie.

Florin Oproiescu, consilier local, Targu Mures, acuzat ca a pus cruce Vetrei Romanesti, dar si-a facut casa .

Viorel Filip, seful Politiei Comunitare, acuzat ca a obtinut postul datorita serviciilor aduse primarului; acuzat ca a supervizat o licitatie trucata pentru hrana cand era comandantul Brigazii 6 Tancuri.

Ioan Vasu, primarul comunei Raciu, acuzat ca terorizeaza satenii, ca detine o discoteca fara autorizatie, ca si-a insusit fonduri publice. Legat de mandatul sau, Vasu este acuzat ca ocupa o functie publica, desi a suferit o condamnare penala.

Gheorghe Mogila, primarul comunei Rastolita, acuzat ca a facut mismasuri cu padurile satenilor.

Remus Sangeorzan, acuzat ca a uitat de cand e primar sa se mai preocupe si de interesele comunitatii, nu doar de cele personale.

Viorel Bubau, primarul comunei Santana, acuzat ca a batut o sportiva, ca a facut afaceri dubioase cu terenuri, ca a repartizat locuintele ANL dupa sistemul pile, cunostinte si relatii, ca a executat lucrari de introducere a gazului metan fara ca firma sa sa fie autorizata.

Gligore Vancea, primarul comunei Saulia, acuzat ca isi rezolva problemele cu pumnul si ca a pus ilegal mana pe terenurile unor consateni.

Ioan Sampalean, primarul comunei Cristesti, acuzat de favorizarea unor culte in defavoarea altora si de jonglerii cu terenuri.

Augustin Toganel, fostul primar al comunei Ceausu de Campie, acuzat ca nu poate justifica din salariul de bugetar si din veniturile unei brutarii constructia a doua case pentru copiii sai.

Emil Matea, primarul comunei Grebenisu de Campie, acuzat ca i-a facilitat unui coleg de partid achizitionarea unor ferme din localitate si de faptul ca, in calitate de primar, face afaceri ilegale in domeniul agricol.

Vasile Cornea, primarul orasului Iernut, acuzat de deturnare de fonduri, inclusiv europene, de trucarea unor licitatii pentru drumuri, de relatii adulterine cu persoane care ii pot fi fiice.

Peter Ferenc, primarul orasului Sovata, acuzat ca face jocurile UDMR si ca inchide ochii la anumite afaceri necurate, inclusiv ale politistilor.

Tar Andras, primarul orasului Sangeorgiu de Padure, acuzat ca se preocupa mai mult de fosta sa firma decat de problemele orasului.

Ioan Covrig, primarul orasului Ungheni, acuzat ca a facut o avere fabuloasa din tranzactii ilegale cu terenuri, ca a incredintat lucrarile unor firme - Comirinvest, spre exemplu - in mod preferential, ca a deturnat fonduri din bugetul local.

Nicolae Colceriu, primarul comunei Apold, acuzat ca a mituit satenii pentru a fi ales, ca a mintit in legatura cu domiciliul.

Mircea Rusu, primarul comunei Band, acuzat ca a cumparat un Mercedes Transporter pentru elevii din comuna, care nu l-au vazut niciodata; de asemenea, i se imputa contractarea unei lucrari de pavaj in valoare de 4 miliarde fara licitatie publica.

Sorin Savu, viceprimar Sighisoara, acuzat ca are interese obscure in vanzarea locuintelor din cetate, ca a cumparat fara licitatie un teren.

Ioan Armenean, consilier local, Ludus, acuzat ca prin firma sa, Zaharul SRL, capuseaza firma Zaharul Ludus SA, la care este director general.

Simion Dan, consilier local, Iernut, acuzat ca si-a facut policlinica privata din spaga primita ca director al spitalului din localitate.

Lucia Bucin, consilier local, Reghin, acuzata ca a platit pentru ca fiul ei sa iasa basma curata din incurcaturile cu politia; de asemenea, este acuzata ca obtine licitatiile publice de la Directia Silvica preferential.

Dragos Popa, consilier judetean, acuzat ca a obtinut postul de la Universitatea de Medicina si Farmacie fara sa aiba rezidentiatul luat, in baza relatiilor de partid.

Tatar Bela, consilier judetean, acuzat ca incearca sa falimenteze Transport Local pentru a prospera firma fostul peremist Claudiu Maior.

Mircea Farcasan, seful Locativ SA, acuzat ca a impartit locuintele din fondul locativ dupa cum i-a dictat primarul. Sotia sa Rodica, directorul de investitii din cadrul Primariei, acuzata ca a supervizat licitatii publice trucate; familia are deja o nota de plata, stabilita prin hotarare judecatoreasca irevocabila, de 800 milioane de lei vechi.

Politica

Marko Bela, vicepremier, presedintele UDMR, acuzat ca a invartit dubios banii de la Guvernul Ungariei si Guvernul Romaniei prin fundatiile pe care le patroneaza.

Borbely Laszlo, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, acuzat de favorizarea firmei de constructii Izorep la licitatiile pentru lucrari din bani publici.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, presedintele suspendat al PNL Mures, acuzat ca a facut, in mod preferential, deconturi catre firma senatorului Verestoy Attila, Hungastro, in conditiile in care furnizorilor si prestatorilor din domeniu nu li se achita facturile cu lunile; de asemenea, este acuzat ca are interese obscure in domeniul industrializarii laptelui in zona Gurghiu-Ibanesti.

Pavel Todoran, deputat PSD, acuzat ca a devalizat patrimoniul CNSLR Fratia, in perioada in care a fost presedinte, prin parafarea unor afaceri paguboase pentru confederatie.

Liviu Timar, deputat PSD, acuzat ca a facut protectie pentru agricultorii PSD, prin subventii si programele europene derulate prin Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Frunda Gyorgy, senator UDMR, acuzat ca s-a compromis prin apararea unor personaje controversate - Wass Albert, Pal Cseresznyes, Szekely Alexandru de la Manpel etc., doar din dorinta de a atrage electoratul maghiar.

Ovidiu Natea, presedinte PSD, acuzat ca a girat cuponiada paguboasa pentru tarani, cumpararea pe nimic a unor ferme la Iernut, Lechinta-Culpiu; de asemenea, este acuzat ca se afla in spatele ingroparii unor dosare penale proprii, dar si ale unor acoliti, respectiv ca a fost capul executiilor inscenate ale persoanelor incomode din institutiile publice.

Cultura

Nicolae Baciut, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National, acuzat ca a cheltuit fondurile publice pentru organizarea unor manifestari cu aceiasi participanti-sablon; de asemenea, este acuzat ca a promovat non-valori in domeniul literaro-artistic.

Cristian Ioan, directorul Teatrului National din Targu Mures, acuzat ca a angajat actorii pe pile sau ca a distrus sau i-a determinat sa plece pe artistii de valoare din teatru.

Razvan Ducan, directorul Casei de Cultura "Mihai Eminescu" din Tarnaveni, acuzat ca, in loc de cultura, cheltuieste banii publici pe evenimente de proslavire a primarului Octavian Popa, dar si ca a folosit fondurile alocate din bugetul local pentru sustinerea actiunilor cenaclului "Elena din Ardeal", unde si-a introdus si fiul.

Oameni de afaceri

Mircea Musgociu, patronul Profitec, Profiplast, acuzat ca a intrat la PSD pentru a-si proteja afacerile.

Florin Vlas, patronul lantului Voiajor, acuzat ca si-a construit afacerea pe tepuirea unui partener de origine austriaca.

Petrica Sala, patronul Valpet SA, Astor Com, acuzat ca a obtinut lucrarile de pavaj pe baza amicitiei cu primarul; acuzat ca a platit comisionul pentru intrarea lui Florea in PD.

Sorin Terbea, patronul Georgia Group Spedition, Salubriserv, acuzat de comisionarea la sange a soferilor de tir, de influentarea lui Miron Mitrea si a primarului Florea pentru a obtine mutarea sediului RAR in spatiul propriu, respectiv pentru a obtine contractul de deszapezire a Targu Muresului.

Florin Pipas, patronul Consig, acuzat ca prin relatiile in administratia publica locala si centrala a obtinut (si monopolizeaza lucrarile din bani publici) contractele la cele patru sali de sport construite in municipiu, a eurogarii, a unor blocuri ANL.

Virgil Metea, directorul general al Distrigaz Nord SA, acuzat inclusiv intr-un denunt la PNA ca a acceptat bani pentru a interveni pentru favorizarea unei firme la o licitatie.

Sabin Popoviciu, consilier al Distrigaz Nord SA, acuzat ca a supervizat comisionarea la sange a partenerilor companiei de distributie.

Ioan Stefan, inginer sef la Societatea Nationala de Mentenanta si Transport, acuzat ca si-a dat acceptul pentru contractarea furnizarii de combustibili (cantitati uriase nefacturate) cu firme apropiate PSD.

Gligore Dumbrava, patronul ROMUR, acuzat ca a pus mana pe patrimoniul societatii prin tepuirea celorlalti actionari MEBO.

Ioan Ormenisan Bojan si Lucian Neagos, patronii Rosu si Negru, acuzati ca au tepuit statul si au apelat la arabi pentru a-si curata afacerea; acuzati ca patroneaza o afacere demna de controalele echipelor de la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog.

Patronii ElectroOrizont, acuzat ca a incheiat contracte de furnizare de computere, de realizare retele pe baza de cunostinte la institutii de stat; acuzat ca a obtinut prin metode ilegale spatii comerciale in Targu Mures.

Fratii Szasz, asociatii Renania, acuzati ca au obtinut aproape pe gratis un imobil de miliarde bune al unei societati de stat.

Familia Benta, acuzata ca a fost favorizata in obtinerea contractelor de lucrari de constructie, inclusiv prin repetarea licitatiei, "facilitate" neacordata altor investitori; la schimb, au sponsorizat campanii electorale.

Mircea Muresan, patronul Muri Benz Oil, acuzat ca si-a ridicat imperiul pe traficul de benzina la negru.

Lucian Orlando Lupu, patronul Art-Cons - Pensiunea "Casa Adria", acuzat ca a platit pentru a obtine cele patru stele; acuzat ca i s-au incredintat direct lucrari de reabilitare a scolilor, care au fost executate necorespunzator. Ultima acuzatie este valabila si pentru proaspatul insuratel Cosmin Pop, patronul Sharrom Transilvania.

Dalnoki Stefan, Betas, acuzat ca si-a eliminat adversarul din afaceri printr-un fals denunt la PNA.

Lucian Bordas, BIG Aluminium, acuzat ca a cotizat la negru la campanii electorale pentru a obtine monopolul pentru outdoor-ul in statiile de autobuz.

Ioan Pop, patronul Ceragrim Ungheni, vicepresedinte PSD Mures, acuzat ca a dobandit prin artificii la limita legii mai multe ferme agricole.

Cornel Lungu, patronul Conimur, acuzat ca prin intermediul fostei sale angajate, arhitectul sef al Targu Muresului, Angela Kovacs, a pus mana pe toate proiectele din municipiu.

Mircea Simionescu, Evalex, acuzat ca pe timpul fostului director al Directiei de Control Fiscal, Tatiana Danescu, a monopolizat activitatea de audit pentru firmele cu probleme.

Doru Darabus, actionar al Farmaceutica Aesculap, acuzat de management dezastruos.

Aron Vasile, Foraj Sonde, acuzat ca a umflat notele pentru lucrarile executate pentru companiile din domeniul gazelor naturale.

Sandor Mihail, Funeserv, acuzat ca a vandalizat hectare de padure cu sprijinul unor directori ai Directiei Silvice.

Mora Acatiu-Ervin, Hofprod, acuzat ca si-a tras pe sfoara, eliminandu-i din afacere, pe partenerii sai; acuzat ca a distrus fermele de hamei din zona Sighisoarei pentru a le cumpara la preturi de nimic.

Illyes Kalman, patronul Izorep, acuzat ca si-a cladit afacerea din prietenia cu un ministru care, reintors la putere, l-a cadorisit cu reconstructia de case in zona Banatului.

Gigel Cazacu, patronul MIF, acuzat ca taxeaza pentru drumurile executate pentru companiile de gaz (si nu numai) la suprapret, fata de contravaloarea materialelor intrebuintate.

Miklos Levente, patronul Poliglot Comimpex, acuzat de trafic de fier vechi la negru si de coruperea unor lucratori din politia si parchetul local.

Grigore Gorea, patronul Rosenberg, acuzat de blat cu active ale statului in favoarea unui alt om de afaceri targumuresean.

Eugen Popa, patronul SOCOT, acuzat de obtinerea unor contracte pentru lucrari de constructii hidrotehnice prin incredintare directa, datorate relatiilor bune la nivelul Directiei Apelor Mures.

Radu Pescar, patronul Timecom, acuzat de relatii nepotrivite cu fostul prefect.

Mircea Urzica, patronul UMESPROD, acuzat ca a obtinut lucrarile la pietele din Targu Mures in baza relatiilor de prietenie cu Cornel Core; de asemenea, a fost acuzat ca a obtinut contracte pentru executia de constructii metalice de la diferite directii ale apelor prin intermediul tatalui sau; i se imputa relatiile comerciale defectuoase.

Sorin Cretu, patronul Emildor, acuzat ca este executantul de constructii industriale preferat al primarului Florea, cu toate ca nu are nici 10 angajati in firma.

Prefectura, servicii deconcentrate, regii

Maria Huza, consilier juridic in cadrul Prefecturii, acuzata ca saboteaza anumite proiecte ale prefectului.

Maria Gyorfi - Directia Muncii, Ileana Morent - Casa de Pensii, acuzate ca raporteaza intai UDMR si apoi iau decizii.

Csiki Zsuszanna, presedintele CJAS, acuzata ca a ascuns deficitul grav de fonduri aflat la dispozitia casei.

Carmen Vamanu, seful ITM, acuzata ca a tolerat incompetenta unor subordonati, impiedicand ca angajati care au suferit accidente de munca sa fie despagubiti; de asemenea, este acuzata ca a ordonat controalele preferential.

Cristian Chirtes, directorul Directiei Silvice, acuzat ca isi face drum in fostul ocol silvic, pentru vanatorii liberali din zona Reghinului, dar si ca a participat activ la infractiuni silvice.

Vamesii - acuzati ca si-au inaltat case din salariile de bugetari sau ca deruleaza afaceri de comisionari vamali.

Inspectorii financiari - acuzati ca tin contabilitate la firme private.

Lucratorii SANEPID, acuzati ca iau spaga pe fata de la patronii firmelor controlate.

Stefan Petru Runcan, directorul Aeroportului, acuzat de trucarea unor lictatii, de cheltuirea nejustificata a unor fonduri publice, de jonglerii financiare cu firme ale casei.

Medicii

Constantin Copotoiu, rectorul UMF, seful Clinicii de CTirurgie, acuzat ca face internarile preferential si ca opereaza doar contracost.

Medicii de la Institutul de Chirurgie Cardiovasculara si Transplant, acuzati ca pentru o operatie iau spaga de la 10 milioane lei ROL in sus.

Dana Florea, seful Centrului de Transfuzii, acuzata de trafic de influenta maritala pentru obtinerea fondurilor necesare functionarii unitatii.

Invatamant

Stefan Somesan, inspectorul general al ISJ, acuzat ca a dus o politica de racolare a cadrelor didactice la PSD, ca a aranjat concursuri de titularizare.

Florina Seuchea, directorul Colegiului National "Papiu Ilarian", acuzata ca a promovat incompetenti pentru a-si proteja scaunul.

Ioan Miron, Liceul Silvic Gurghiu, acuzat ca a promovat elevii doar contra unor sume frumusele de bani, ca a angajat doar apropiati sau profesori dispusi sa-si plateasca postul.

Oameni din sport

Conducerea ASA, Avantul Reghin acuzate ca au platit meciuri pentru a ramane in divizia de fotbal in care jucau.

Horatiu Cioloboc, actionar Valpet SA, acuzat ca a incercat sa obtina acceptul Armatei si ca a facut presiuni, cand era antrenor al ASA, pentru cedarea bazei sportive de antrenament din Weekend

Politisti

Conducerea Politiei Targu Mures, acuzata ca inchide ochii la prostitutia practicata in municipiu.

Valer Ujica, adjunct al comandantului IPJ, acuzat ca protejeaza firmele din domeniul lemnului de pe Valea Muresului.

Cele doua loturi de politisti cu vile - acuzati ca si-au ridicat case impunatoare in zona Sangeorgiu, Ungheni, Sovata etc. din spagi si trafic de influenta.

Pompei Valean, fostul adjunct al Politiei Reghin, acuzat ca a favorizat anumite societati in activitatea desfasurata la Politia Economica si ca a acumulat o avere fabuloasa din salariul de la stat.

Vasile Cotoara, fost comandant al IPJ, acuzat ca si-a inlaturat unul din adjuncti prin inscenarea unui dosar de trafic de influenta, respectiv ca nu a miscat in front la comenzile fostului prefect.

Ioan Radu, CZCOOA, acuzat de relatii prea apropiate cu capii lumii interlope.

Emilian Oltean, seful Serviciului Investigare Fraude, acuzat ca a inmormantat anumite dosare economice la sugestia unchiului sau, Vasile Cotoara.

Lotul de politisti de la Furturi Auto, acuzati ca au lucrat cot la cot cu traficantii de masini de lux.

Lotul de lucratori de la SEIP si Inmatriculari Auto, acuzati ca au eliberat documentele contra spaga.

Grupul de politisti mutati disciplinar de la Reghin, acuzati ca accepta mita inclusiv in birourile politiei.

Justitie

Floarea Grosu, presedintele Curtii de Apel, acuzata ca incearca prin orice mijloace, chiar neortodoxe, sa plece din Mures, dupa ce judecatorul Cordos a castigat procesul pentru revenirea in functia de presedinte si dupa ce a fost martor in procesul impotriva fostului presedinte al Tribunalului; acuzata ca a acoperit garda veche de judecatori, inchizand ochii la afacerile oneroase ale acestora.

Marcela Bulzan, presedintele Tribunalului Mures, acuzata ca i-a facilitat, printr-o hotarare nelegala, dobandirea de catre fostul ministru Miron Mitrea a unei case in Sighisoara; este acuzata, de asemenea, de fals in actele instantelor.

Alexandru Ciubuca si Aurel Farcas, judecatori la Curtea de Apel, acuzati ca au pronuntat hotarari in functie de cine ii plateau.

Petru Dan, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel, acuzat ca a inchis ochii la afacerile penale ale potentatilor zilei, dar si la activitatea jenanta a unor subordonati.

Liviu Moica, procuror inspector in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, acuzat pentru eliberarea unor afaceristi din domeniul exploatarii lemnului, dar si pentru dosirea dosarelor Hadareni si Martie '90; acuzat, de asemenea, ca a acceptat mita de la un patron din comunele de pe campie pentru a musamaliza accidentul mortal comis de fiul acestuia.

Grupul de procurori care se imbata in timpul programului.

Marin Sandu, seful PNA Mures, acuzat de incompetenta, de favorizarea marilor corupti, de instrumentarea dosarelor la comanda politica.

Elena Curca, Remus Postolache, Marius Vartic, Dumitru Gheorghiu, PNA Mures, acuzati ca si-au transferat frustrarile in activitatea de anchetare si urmarire penala.

Servicii Secrete

Simion Cecan, seful SRI Mures, acuzat ca a deturnat anchete prin furnizarea de informatii false.

Sabin Marian, fost sef SIPI, acuzat ca a tolerat coruptia din politia mureseana.

Jurnalisti

Grupul de ziaristi care a acceptat locuintele ANL de la Primaria Targu Mures si Santana de Mures.

Corespondentul unui cotidian central, acuzat ca ar continua sa lucreze sub acoperire pentru un serviciu secret.

Ziaristii acuzati ca au acceptat sa combine afacerile cu jurnalismul.

Redactorul sef al unui cotidian local, acuzat ca este pe statul de plata al unui primar de comuna.

Post local de televiziune, acuzat ca a acceptat un spatiu din partea primariei, spatiu care nu cadreaza cu destinatia complexului unde este situat.

Listele continua pe acelasi ton acuzator…