In momentul in care au fost anuntati noii ministri ai cabinetului Tariceanu, in urma remanierii de pe 23 august, nu multa lume auzise de Sebastian Vladescu, cel care l-a inlocuit pe rebelul Ionut Popescu la sefia Ministerului de Finante.

Prieten bun cu premierul, cu care era asociat la mai multe firme si de la care primise, la inceputul lunii mai, o dispensa - intrucat nu avea 5 ani vechime in domeniu, asa cum cere legea - pentru a putea ocupa functia de sef al Comisiei de Supraveghere a BCR, Vladescu a fost catalogat inca din primele zile drept "hot de neveste".

Telenovela damboviteana cu iz caragialesc a inceput in anul 2000, cand Sebastian Vladescu a fost nas de cununie la nunta lui Cristian Boureanu si a Irinei. Un an mai tarziu, acelasi Vladescu a botezat-o pe fetita celor doi, Ioana, relatiile stranse dintre cele doua familii fiind bazate pe prietenie si parteneriate de afaceri.

In 2004, insa, lucrurile s-au schimbat, viitorul ministru profitand de plecarea finului sau cu o bursa in Statele Unite pentru a strange relatiile cu Irina. Relatiile intre cei doi au ajuns atat de cordiale incat la o luna dupa intoarcerea lui Cristian Boureanu din America, Sebastian Vladescu si Irina Boureanu s-au mutat impreuna la hotelul Hilton, abandonandu-si familiile.

Au urmat doua procese de divort, la finalul carora, in decembrie 2004, viitorul ministru si fosta doamna Boureanu s-au casatorit. Dupa despartirea de Irina, Cristian Boureanu a inceput o relatie cu manechinul Valentina Pelinel.

Insa povestea nu se termina aici, pentru ca, dupa nici trei luni de casnicie, Irina Vladescu cere separarea de noul ei sot, invocand nevoia de a pastra o relatie apropiata cu tatal Ioanei, pentru a asigura un mediu propice cresterii copilului.

Conflictul intre nas si fin nu a ramas in familie, fiind transferat cu ocazia remanierii, in politica.

In august, cand a fost supusa la vot nominalizarea lui Vladescu pentru portofoliul de la Finante, Boureanu a fost singurul dintre cei zece membri ai Biroului Central Permanent care s-a opus, argumentand ca nasul sau nu nu a fost si nu este membru al PNL si ca in perioada 2003-2004 l-ar fi caracterizat pe Tariceanu drept incapabil, iar formatiunea drept "partid de onanisti".

Finul

Cristian Boureanu este deputat PNL de Arges. Intre 2000 si 2002 a fost presedinte al TNL. In perioada 1999-2000 a fost consilier al ministrului Decebal Traian Remes, iar din 2000 pana in 2001 consilier al presedintelui Comisiei Economice din Camera Deputatilor.

In prezent este membru in Biroul Permanent Central al PNL si investitor privat in companii de media, consultanta economica si constructii. A fost unul din cei care au sustinut, inca din primavara, necesitatea organizarii alegerilor anticipate.

Nasul

Ministrul Sebastian Vladescu este prieten apropiat si fost partener de afaceri al premierului, fiind asociati la trei firme - Leader High Tech SA, ALPI SA si PVB Euroconsulting. In 1997, pe vremea ministeriatului lui Tariceanu, a fost secretar de stat in Ministerul Industriei si Comertului.

In 2005, Vladescu a fost numit membru in Consiliul de Administratie al Petrom SA si presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, cu dispensa din partea primului ministru, intrucat nu avea o vechime de cinci ani in domeniu, asa cum prevede legea.