Primarii de pe valea Gurghiului au batut sambata palma cu prefectul Ciprian Dobre (foto) si deputatul liberal Eugen Nicolaescu pentru infiintarea unei asociatii intercomunale care sa asigure dezvoltarea economica a zonei.

Odata aprobat de consiliile locale din cele patru comune participante Gurghiu, Ibanesti, Hodac si Solovastru -, prin proiectul POTECA se vor face investitii in refacerea infrastructurii si promovarea turistica a vaii Gurghiului.

In patru-cinci ani, potrivit prefectului Dobre, valea Gurghiului va avea un drum adevarat, canalizare si statii de epurare a apelor uzate, retea de distributie a gazului natural si partie de schi.

Proiectul de infiintare a unei asociatii de comune pe valea Gurghiului nu este unul nou. A mai existat o initiativa in acest sens, in 2002, insa la acel moment doi din cei patru primari, cei din Hodac si Gurghiu, nu au fost de acord. Prefectul Ciprian Dobre pune refuzul de atunci pe seama faptului ca initiativa apartinea liberalilor, iar cei doi primari PSD-ului.

De data aceasta, insa, toti cei patru au fost de acord, chiar daca edilii din Gurghiu, Hodac si Ibanesti sunt social-democrati. De altfel, atat Laurentiu Boar, primarul din Gurghiu, cat si Vasile Dan, cel din Ibanesti, ne-au declarat ca nimeni din conducerea judeteana a PSD nu a avut nimic impotriva asocierii.

La intalnirea de sambata, celor patru primari le-a fost prezentataproiectul asocierii si planul de actiune, structurat pe patru etape, urmand ca acestea sa fie puse in discutie in consiliile locale la urmatoarea sedinta.

Printre atractiile de pe valea Gurghiului pe care se va miza in atragerea de investitii se afla posibilitatea amenajarii in Lapusna a unei partii de schi, faptul ca este cea mai bogata zona din Europa in ozon, existenta apelor termale si a unor plante unicat, dar si a pastravariei.