Premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, vor participa la alegerile din interiorul filialei clujene a PNL, unde il vor sustine pe presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, care s-a inscris in cursa pentru sefia organizatiei.

Se pare ca va fi o cursa de unul singur pentru ca nici unul dintre liderii marcanti ai organizatiei nu doreste in acest moment sa participe la competitie. Daca va fi votat, Nicoara va incepe cel de-al doilea mandat consecutiv in functia de presedinte al filialei PNL.

Acum patru ani, el l-a detronat pe fostul ministru al Transporturilor, Anton Ionescu, caruia colegii sai de partid i-au reprosat esecul electoral al liberalilor din anul 2000. Ulterior, Ionescu si-a pierdut si mandatul de deputat.

Marius Nicoara a devenit presedinte al Consiliului Judetean in iunie 2004, dupa negocieri acerbe cu reprezentantii UDMR, carora le-a cedat cele doua posturi de vicepresedinte in cadrul institutiei, ca sa nu se alieze cu PSD, care oferea un singur post de vicepresedinte. Actualul lider liberal este un prosper om de afaceri.

El se numara printre intemeietorii grupului financiar al Bancii "Transilvania", care include pe langa banca clujeana compania "BT Asigurari", "BT Leasing" si "BT Securities". Ultima este una dintre cele mai importante societati de brokeraj.

De asemenea, Nicoara a condus si grupul de firme "Compexit", care este cel mai mare dealer Skoda din Transilvania si care include societatile "Compexit Trading", specializata in afacerile cu masini, precum si "Compexit Service".

Presedintele CJ a comis si gafe politice. In toamna anului 2003, a fost invitat la alegerile din cadrul filialei clujene a PSD, castigate de fostul vicepremier Ioan Rus. Acolo, el a fost mai mult decat politicos si a declarat ca abia asteapta sa guverneze impreuna cu social-democratii, desi PNL era legat de PD prin protocolul Aliantei.

Tariceanu il sprijina pe Marius Nicoara drept rasplata pentru sustinerea oferita de seful liberalilor clujeni. Cu doua saptamani inainte de Congresul Extraordinar al PNL, Nicoara a organizat, la ClujNapoca, o intalnire a liderilor filialelor liberale din Ardeal, care au decis sa sustina echipa lui Tariceanu.