Prefectura Hunedoara nu a validat cele doua hotarari ale Consiliului Judetean privind incheiarea parteneriatelor publice private cu o firma din Luxembourg, al carui actionar este Sever Muresan. "Prefectura analizeaza din punct de vedere al legalitati toate hotararile. In privinta celor doua s-au solicitat acte suplimentare.

Mai mult nu va pot spune decat dupa ce acestea vor ajunge la noi si vor fi verificate de juristi", a afirmat Florian Toma, directorul cabinetului prefectului.

Surse neoficiale sustin, insa, ca ar fi vorba despre nerespectarea unor proceduri la incheiarea celor doua parteneriate, referitoare la faptul ca publicarea anuntului de licitatie nu s-a facut intr-un cotidian international.

Recent, conducerea CJ a incheiat un parteneriat public privat cu firma "Asset Management System" SA Bucuresti, care face parte din Groupe "Fidelfin" Luxembourg, al carui actionar majoritar este omul de afaceri judecat pentru cazul Bancii "Dacia Felix", Sever Muresan.

Potrivit contractului, societatea va construi in judet o sosea la rang de autostrada, Santuhalm - Hunedoara si un aeroport pentru avioane charter la Saulesti, investitii in valoare de 1.300 miliarde lei.