Directorul Spitalului Clinic Judetean Arad, Mirandolina Prisca, a anuntat ca va renegocia o parte dintre contractele de inchiriere cu diverse firme pentru spatii si terenuri, deoarece acestea sunt in defavoarea unitatii medicale.

Printre aceste contracte se afla si cel incheiat cu firma condusa de omul de afaceri Gheorghe Medintu, fost vicepresedinte al organizatiei PSD din municipiul resedinta de judet.

Conform documentelor, societatea comerciala "Market Alfa" SRL detinuta de fostul lider social-democrat plateste o chirie de 20 centi/metrul patrat pentru terenul de 6.000 mteri patrati, inchiriat in urma cu zece ani, si pe care a fost ridicat complexul comercial "Expo Market Jackson".

Aceasta suma a fost stabilita de fosta conducere a spitalului, care si-a prezentat demisia in urma cu cateva luni, si care a renegociat, anul trecut, in luna decembrie, contractul de concesiune pentru 49 de ani, la suma de 1.200 dolari/lunar.

"Spatiul apartine Consiliului Judetean, dar este administrat de spital. Desigur, suma nu este deloc in favoarea unitatii medicale. In aceste conditii, am solicitat juristilor sa identifice solutiile legale prin care sa putem renegocia contractul.

Spitalul nu poate iesi din impasul financiar in care se afla daca nu se incearca eficientizarea activitatii si gestionarea fondurilor in folosul unitatii", a afirmat Mirandolina Prisca.

Pe terenul concesionat de la Spitalul Judetean, George Medintu a ridicat un complex comercial en-gros. Dupa ce a fost arestat in urma cu doi ani, acuzat fiind de mai multe infractiuni de coruptie, afacerile fostului lider PSD au fost conduse de sotia acestuia, dar si de rude si prieteni.

Eliberat anul trecut din penitenciar, Medintu si-a extins afacerile, deschizand si alte unitati comerciale in municipiu.

Cu toate ca plateste o chirie modesta pentru suprafata pe care a construit complexul comercial din apropierea institutiei medicale, George Medintu a spus ca nu este nimic ilegal, iar daca reprezentantii spitalui au nevoie de bani pentru aparatura medicala, sa-l anunte pentru ca el este dispus sa-i ajute.

La randul sau, vicepresedintele CJ, Gavril Popescu, a afirmat ca acest contract incheiat cu SC "Market Alfa" SRL va trebui renegociat, deoarece suma incasata de spital este foarte mica, in comparatie cu terenul concesionat.

Tot la capitolul contracte paguboase au fost incluse si cele incheiate de Spitalul Judetean cu alte trei firme, pentru diverse suprafete de teren. Astfel, fosta conducere a unitatii medicale a incheiat, in 2000, un contract cu SC "Lubianco", pentru o suprafata de 38 metri patrati, iar chiria lunara este de doar 11,4 dolari.

De asemenea, a mai fost semnat un contract cu SC "Plaiul Paradisului" pentru doua suprafete, de 55 mp, respectiv 7 mp, pentru 19,80 si 2,52 dolari chirie lunar.

Un alt contract pagubos este si cel incheiat, in urma cu cinci ani, cu SC "Apetit Plus", care pentru 30 mp plateste lunar 9 euro. Mai multi consilieri judeteni au cerut ca toate contractele incheiate de unitatea medicala sa fie verificate si actualizate.