Constienti de disensiunile tot mai dese din cadrul Aliantei D.A., cauzate in mare parte de optica diferita a partenerilor din Partidul Democrat, unii reprezentanti ai Partidului National Liberal intrevad deja o noua formula guvernamentala, a carei baza va fi pusa de fuzionarea dintre Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

Subliniind ca nu exista nici o strategie oficiala in acest sens, senatorul PNL Puiu Hasotti nu exclude totusi posibilitatea ca mai-marii celor doua partide sa se fi gandit si la aceasta varianta, cu atat mai mult cu cat este cunoscut sprijinul pe care PNL l-a acordat PC-ului in vederea primirii celor doi euro-observatori conservatori in Grupul liberal din Parlamentul European.

Nu mai este un secret faptul ca treburile in Alianta D.A. nu merg ca unse, cum ar dori unii reprezentanti sa dea de inteles. Drept pentru care tot mai multe voci din interiorul Partidului National Liberal au lasat sa rasufle zvonuri cum ca liberalii se pregatesc de noi strategii politice, menite sa le consolideze pozitia pe plan politic.

Informatiile par a fi credibile, luand in seama si modul protector in care a actionat PNL in ultima perioada, luandu-i sub aripa lor pe cei doi euro- observatori conservatori la Parlamentului European.

„In calitate de vicepresedinte si responsabil cu strategiile politice, nu am cunostinta de nici o strategie oficiala in acest sens", ne-a declarat insa senatorul PNL Puiu Hasotti, lucru subliniat si de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, care a declarat, de asemenea, ca oficial nu au fost purtate discutii intre reprezentantii celor doua partide referitoare la o

fuziune. Pe de alta parte, chiar si senatorul Puiu Hasotti nu a putut sa nu observe faptul ca „presedintele Partidului National Liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, l-a prezentat la Bruxelles pe Dan Voiculescu, si este posibil ca in cursul saptamanii ce a trecut sa se fi purtat discutii".

Mai mult, desi fuziunea celor doua partide, care se poate manifesta si prin absorbtia conservatorilor in randul liberalilor pare a-i contraria pe multi, in special pe conservatori, senatorul PNL Puiu Hasotti nu considera chiar atat de deplasata ideea. „Ca politician, am invatat ca in politica aproape niciodata nu trebuie sa spui niciodata", ne-a declarat Puiu Hasotti.

Conservatorii ii vad pe Basescu si pe Vantu in spatele zvonurilor

Ce pare insa exclus din start, in viziunea senatorului Puiu Hasotti este realizarea unei formule politice prin insotirea cu Partidului Social Democrat, chiar daca, spun surse din PNL, este luat in calcul si algoritmul PNL-PC-PSD-UDMR in vederea crearii unui „Guvern de rezerva". „O astfel de combinatie politica este exclusa din start.

De o combinatie in care sa intre si PSD sau PRM nici un poate fi vorba", a precizat Puiu Hasotti.

In conditiile in care vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a lasat sa planeze incertitudinea asupra planurilor de fuziune dintre cele doua partide, semne ca varianta chiar daca nu a fost luata in calcul pana la ora actuala, nu este exclus sa fie discutata in viitor, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, a respins categoric existenta unor astfel de proiecte.

Ba mai mult, acesta a aratat ca subiectul nu este altceva decat o fabulatie a presei in cautare de senzational, fara a avea cea mai mica legatura cu realitatea. „Nu avem in vedere la ora actuala fuziuni sau absortii nici cu PNL, nici cu alte partide. Deocamdata suntem intr-o coalitie, nu s-a pus problema unei aliante, dar sunt excluse absortia sau fuziunea", a declarat Bogdan Ciuca.

Iar pentru a-si intari spusele cum ca totul nu ar fi decat o fabulatie, Bogdan Ciuca a facut referiri si la posibilitatea ca zvonurile sa fie lansate in fapt de presedintele Traian Basescu si omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, in vederea discreditarii PC-ului in fata simpatizantilor sai.