In urma cu un an, la Zalau, reprezentanti ai SMURD si ai autoritatilor locale impreuna cu directorul Spitalului Judetean Salaj-Zalau, Liliana Neaga, au purtat discutii pentru infiintarea unui asemenea serviciu si in municipiu.

De atunci aceasta oportunitate oferita judetului nostru a ramas la faza de proiect. Liliana Neaga, directorul spitalului judetean, a declarat ca a fost cerut unitatii pe care o conduce un inventar al echipamentelor si anumitor medicamente care sunt folosite frecvente de SMURD.

Din acest punct de vedere, a afirmat directorul spitalului judetean, nu exista probleme, fiind disponibil tot necesarul material si colaborarea cadrelor unitatii. Nu a fost decisa forma care o va avea servicul si daca va fi suprapusa unor alte structuri cum ar fi unitatea de primire urgente (UPU) sau Serviciul de Ambulanta.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau a confirmat faptul ca au existat discutii pentru infiintarea unui asemenea serviciu la Zalau, dar ca aceste discutii au fost purate principial. Reprezentantii SMURD erau interesati de infiintarea unor unitati in fiecare judet prin care ar fi trebuit sa treaca autostrada Transilvania.

„Din cauza ca lucrarile la autostrada treneaza, a ramas la nivel de proiect", a afirmat purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Cristian Curta, care a mai spus ca proiectul va fi reluat intr-un viitor apropiat.