Scandalurile iscate in interiorul Clubului de Fotbal din Oradea, din ultimele luni, au culminat cu demiterea presedintelui echipei, Marcel Iancu. Acesta a fost demis in urma sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), fara ca el sa stie acest lucru.

Iancu a fost numit in fruntea FC Oradea in urma cu cateva luni, dupa ce vechea conducere a fost schimbata tot din cauza unor scandaluri iscate din cauza modului in care acestia gestionau banii clubului. O perioada, interimatul a fost asigurat de vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Gavrila Ghilea, consilierul local Iulius Delorean si juristul echipei, Sorin Husasan.

Odata cu numirea lui Marcel Iancu la carma FC Oradea au inceput, insa, si conflictele, generate de neintelegerile dintre presedintele clubului si Ghilea. Mai mult, cei doi nu au ascuns faptul ca nu se inteleg ei, atacandu-se cu fiecare ocazie.

Pe langa toate astea, tensiunea din interiorul clubului a fost alimentata si cu neintelegerile dintre antrenorul principal al echipei, Alin Artimon, si presedinte, cu toate ca ei nu au recunoscut niciodata oficial ca s-ar razboi.

Dupa sedinta AGA, presedintele CJ, Kiss Alexandru, a recunoscut ca la numirea in functie a lui Iancu actionarii majoritari aveau anumite dubii cu privire la acesta. "Inca de la inceput am avut dubii in privinta lui Marcel Iancu, iar in urma discutiilor cu primarul municipiului Oradea, Petru Filip, acesta m-a mandatat sa sustin in AGA demiterea lui Iancu.

Toti au fost de acord ca asa ar fi cel mai bine pentru club", a spus Kiss la iesirea din AGA.

Schimbarea presedintelui FC Oradea a fost preconizata inca in urma cu o saptamana, cand a avut ultima sedinta AGA. Atunci, insa, reprezentantii actionarilor au precizat ca se mai discuta pe marginea acestei probleme. Insa, la doar o saptamana acestia au cazut de acord, in unanimitate, ca demiterea lui Iancu va face bine clubului.

In locul fostei conduceri au fost numiti in functia de presedinte Sandor Ludovic, iar ca vicepresedinte al Comitetului Director, Andrei Pop. Tot in sedinta AGA de ieri s-a luat si decizia ca in cazul in care echipa de fotbal nu are rezultate, sa fie schimbata si echipa tehnica, in frunte cu antrenorul Alin Artimon, venit la FC Oradea la inceputul campionatului.

Acestia au primit ultimul avertisment, iar in cazul in care echipa nu isi revine, vor fi demisi. Kiss Alexandru crede, insa, ca nu doar antrenorii sunt vinovati de rezultatele slabe ale fotbalistilor. Presedintele CJ a spus ca acestia se multumesc cu faptul ca sunt bine platiti, indiferent daca au performante sau nu.

"Jucatorilor le convine statul de Divizia "B", insa in cazul in care lucrurile nu se schimba, se vor lua masuri si vor fi sanctionati", a adaugat Kiss.

Imediat dupa schimbarea din functia detinuta in fruntea FC Oradea, Marcel Iancu nu cunostea decizia AGA, el afland de acest lucru din presa si de la Federatia de Fotbal. El a afirmat ca este decis sa se judece cu clubul in cazul in care nu respecta clauzele contractului.

Intre timp insa, scandalurile din interiorul echipei parca nu se mai termina, Iancu fiind al doilea presedinte schimbat in mai putin de un an, iar daca FC Oradea nu isi revine, povestea va continua si cu antrenorul. Insa, banii continua sa curga de la bugetul local. Dar dupa rezultatele din ultima perioada, putini suporteri mai merg la stadion la meciurile echipei.

Acestia nu sunt interesati de scandalurile dintre membrii clubului, ci isi doresc ca daca echipa tot inghite zeci de miliarde de la bugetul local sa se si vada rezultatele.

Ca dovada, la ultimul meci de sambata, disputat acasa cu "Industria Sarmei" Campia Turzii, suporterii i-au huiduit minute in sir pe jucatori, iar cand acestia au vrut sa salute galeria, suporterii s-au intors cu spatele, in semn de protest pentru jocul slab al fotbalistilor oradeni.